ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αυστρία-Ελλάδα 1-2 (VIDEO)








Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε δυνατά, κυρίως λόγω των επιθετικών διαθέσεων που έδειχναν να έχουν οι Αυστριακοί, το θέαμα τελικά ήταν σχετικά μέτριο, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο.Η Εθνική Ελλάδος του Φερνάντο Σάντος, με αρκετά νέα πρόσωπα στην... σύνθεση της, παρά τη μέτρια εμφάνιση κατάφερε και πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πρώτη σημαντική φάση του αγώνα συνέβη μόλις στο 4’, όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε σπρώξιμο του Παπασταθόπουλου στον Μάιερχοφερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κλάιν, όμως ο Τζόρβας απέκρουσε.

Σε γενικές γραμμές η Αυστρία είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον ρυθμό να πέφτει όσο πλησιάζαμε στα μισά του ημιχρόνου. Η Ελλάδα από την πλευρά της δεν υπήρξε απειλητική, καταφέρνοντας ελάχιστες φορές να φτάσει στην εστία των αντιπάλων της. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου συγκαταλέγεται το ακυρωθέν γκολ για τους Αυστριακούς με τον Μάιερχοφερ στο 36'.

Σαφώς καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο
Σαφώς καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα και με αλλαγές στη σύνθεση της, σχεδόν με την έναρξη του ημιχρόνου, άνοιξε το σκορ στο 48’ με πολύ ωραία κεφαλιά του Σαμαρά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν το ταχύτερο δυνατό και έχασαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο 51'.
Στο 67ο λεπτό, η Αυστρία, έχοντας αποκτήσει ξανά την εδαφική υπεροχή, ισοφάρισε με ατομική ενέργεια-σουτ του Φουκς.
Δεκατρία λεπτά αργότερα η Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τα κενά της αυστριακής άμυνας κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της με γκολ του Φωτάκη, που με ωραίο δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1 για την Εθνική, (80’).
Μετά τους Φετφατζίδη και Καφέ, ο Φερνάντο Σάντος "έριξε" στο ματς και τον Γεωργιάδη, με τον άσο του Πανσερραϊκού να κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών.
Στο 89', ο Τζόρβας με φοβερά αντανακλαστικά απομάκρυνε επικίνδυνο σουτ του Γιάνκο, διατηρώντας το τελικό 2-1 υπέρ της Εθνικής.
Ο αγώνας στο Ερνστ Χάπελ τελείωσε στο 93'.

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Φερνάντο Σάντος σε δηλώσεις του απέφυγε να θριαμβολογήσει, εστιάζοντας σε όσα αρνητικά είδε στον αγώνα.
“Θέλουμε να εκλείψουν οι κακές περίοδοι στο παιχνίδι μας. Κάναμε κακό ξεκίνημα, στο οποίο είχαμε λανθασμένες τοποθετήσεις στο γήπεδο και δεν είχαμε κυκλοφορία και κατοχή. Η ομάδα μας μπορεί να έχει καλή κυκλοφορία και το έδειξε στο δεύτερο μέρος. Δυστυχώς όμως μετά τα 20-25 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κάναμε πολλά λάθη, πολλές ημιτελείς ενέργειες και δεν ήμασταν καλοί στο αμυντικό κομμάτι. Σε αυτό πρέπει να βελτιωθούμε”.
“Πιστεύω πως στα χαρακτηριστικά των Ελλήνων παικτών ταιριάζει το ποδόσφαιρο κατοχής. Είχαμε αρκετά καλά σημεία και συνεχίζουμε στο δικό μας δρόμο. Οι νίκες σε βοηθούν στην ψυχολογία και στο να πιστέψεις σε αυτό που κάνεις. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα δείχνει να ωριμάζει και από εκεί και πέρα δεν βλέπω προς τα πίσω και τι έχει προηγηθεί, παρά μόνο το μέλλον”, τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Για τα άσχημα διαστήματα στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας, δήλωσε: “Δεν είναι θέμα κάποιου συγκεκριμένου παίκτη, αλλά συλλογικό. Κάνουμε πολλά λάθη, χάνουμε την μπάλα και δεν μπορούμε να την κερδίσουμε. Είναι ομαδικό το ζήτημα και δεν μπορώ να πω ότι φταίει ο α’ ή ο β’΄. Όλοι δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό. Κάποιοι τα πήγαν πολύ καλά, άλλοι λιγότερο καλά. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια”.
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πολυσυζητημένη ενδεχόμενη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον συμπατριώτη του, Ζ. Φερέιρα, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, λέγοντας πως “σήμερα είμαστε εδώ για την Εθνική ομάδα”.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αυστρία (Ντίντι Κονσταντίνι): Μάχο (46' Γκράτσαϊ), Κλάιν, Φουκς, Πρεντλ, Σίμερ, Πέλιβαν (69' Σάρνερ), Αλάμπα, Κάβλακ (58' Γιάνκο), Αρναούτοβιτς (87' Γιάντσερ), Γιουνούζοβιτς, Μάιερχοφερ (69' Λιντς).

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τοροσίδης (46' Βύντρα), Τζαβέλλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (74' Καφές), Καραγκούνης (91' Μάκος), Κονέ (46' Φωτάκης), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (85' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (71' Φετφατζίδης).

Κάρτες: Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης

Τα αποτελέσματα σε άλλους διεθνείς φιλικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη

- Κίνα-Λετονία 1-0
- Χονγκ Κονγκ-Παραγουάη 0-7
- Ομάν-Λευκορωσία 0-4
- Σλοβακία-Βοσνία 2-3
- Ρωσία-Βέλγιο 0-2
- Εσθονία-Λιχτενστάιν 1-1
- Αλβανία-ΠΓΔΜ 0-0
- Αργεντινή-Βραζιλία 1-0
- Βουλγαρία-Σερβία 0-1
- Ουγγαρία-Λιθουανία 2-0
- Αίγυπτος-Αυστραλία 3-0
- Ισραήλ-Ισλανδία 3-2

Φακατσέλης Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου