ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης αφού κατέβαλε 10.000€ για αδικήματα 11 εκατομμυρίων...







«Εισιτήριο διαρκείας» για την ελευθερία του βρήκε ο ισχυρός άνδρας της Καβάλας Μάκης Ψωµιάδης στον νόµο για την αποσυµφόρηση των φυλακών, που είχε θεσπιστεί επί των ηµερών τού πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη. Αυτό για να… γλιτώσει από την εκτέλεση της ποινής των 4 ετών που του επιβλήθηκε για την έκδοση εικονικών τιµολογίων της ΑΕΚ. Οι δικαστές του Τριµελούς Πληµµελειοδικείου Αθηνών τον Σεπτέµβριο του 2009 σφράγισαν µε την απόφασή τους την ενοχή του Μ. Ψωµιάδη και του έδειξαν τον δρόµο που οδηγούσε στη φυλακή, κηρύσσοντάς τον ένοχο οµόφωνα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για σειρά φορολογικών παραβάσεων. Ο Μάκης Ψωµιάδης κρίθηκε ένοχος για αποδοχή εικονικών τιµολογίων που αφορούσαν έργα αξίας 11 εκατ. ευρώ, που δεν έγιναν ποτέ στο προπονητήριο των Θρακοµακεδόνων.
Συγκεκριµένα, το δικαστήριο που έκρινε κατ’ έφεση την υπόθεσή του (σ.σ.: πρωτοδίκως είχε εκδικαστεί από το Ζ’ Μονοµελές Πληµµελειοδικείο Αθηνών) µείωσε την αρχική του ποινή από 5 σε 4 χρόνια φυλάκιση, αλλά αποφάσισε να µην έχει δυνατότητα αναστολής η ποινή του. Γεγονός που πρακτικά σήµαινε ότι ο Μ. Ψωµιάδης, ο οποίος επέλεξε να µην είναι παρών στο δικαστήριο, αλλά να εκπροσωπηθεί – όπως είχε δικαίωµα – από τον δικηγόρο του, θα έπρεπε να συλληφθεί για να εκτελεστεί η ποινή του.
Ωστόσο, λίγες µέρες αργότερα ο συνήγορός του κ.Χρήστος Στάθης κάνοντας χρήση ευνοϊκών διατάξεων νόµου που ίσχυε τότε και είχε θεσπιστεί µε σκοπό την αποσυµφόρηση των φυλακών, πέτυχε τη µετατροπή της ποινής που είχε επιβληθεί στον Μ. Ψωµιάδη, ο οποίος πληρώνοντας κατάφερε να εξασφαλίσει την ελευθερία του, ώστε να µπορεί να παρακολουθεί από την εξέδρα τούς αγώνες της Καβάλας. Ο νόµος εκείνος (3227/2008) προέβλεπε ότι: «Η περιοριστική της ελευθερίας ποινή, η οποία δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη και κατά την έναρξη του παρόντος νόµου έχει καταγνωστεί αµετακλήτως ή καθίσταται αµετάκλητη εντός έξι µηνών, µετατρέπεται µε αίτηση του καταδικασθέντος σε χρηµατική». Το προνοµιακό αυτό καθεστώς για καλή τύχη του Μ. Ψωµιάδη, πριν από την καταδίκη του, επεκτάθηκε χρονικά κι έτσι αποτέλεσε «σωσίβιο» για τον κατηγορούµενο, ο οποίος πλήρωσε λιγότερα από 10.000 ευρώ εξαγοράζοντας ουσιαστικά την ποινή του.
Αξίζει τέλος να σηµειωθεί ότι παρά τη µετατροπή εκείνης της ποινής, ο Μ. Ψωµιάδης έχει και άλλη εκκρεµότητα µε τη ∆ικαιοσύνη, καθώς έχει παραπεµφθεί και για υπόθεση υπεξαίρεσης που αναµένεται να εκδικαστεί στο Τριµελές Εφετείο Κακουργηµάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου