ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Στις εφορίες 140.000 για την περαίωση ...










ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ στέλνει το υπουργείο Οικονοµικών 140.000 φορολογουµένους οι οποίοι, όσο κι αν περιµένουν, δεν πρόκειται να λάβουν εκκαθαριστικό σηµείωµα περαίωσης από τη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων. Πρόκειται για φορολογουµένους για τους οποίους η ΓΓΠΣ δεν έχει επαρκή στοιχεία... στη διάθεσή της ώστε να εκδώσει τα σηµειώµατα και έτσι τώρα αναλαµβάνουν οι εφορίες, δίνοντας καιτην απαραίτητη πίστωση χρόνου γιατην αποδοχή του σηµειώµατος.
Σε απόφαση του υφυπουργού Οικονοµικών ∆.Κουσελά ορίζεται ότι οι φορολογούµενοι για τουςοποίους δεν έχει εκδοθεί έως τις10 Νοεµβρίου εκκαθαριστικό περαίωσης από τη ΓΓΠΣ θα το λάβουν ταχυδροµικά από την εφορία τους, µεηµεροµηνία έκδοσης έως 29 Νοεµβρίου.
Οι φορολογούµενοι αυτοί προφανώς δεν µπορούν να ανταποκριθούν στην αρχική προθεσµία αποδοχής των σηµειωµάτων έως τις 18 Νοεµβρίου– αν και αναµένεται παράταση – και θα έχουν έξτρα χρόνο στη διάθεσή τους. Στην απόφαση ορίζεται ότι θα έχουν περιθώριο αποδοχής του σηµειώµατος το αργότερο εντός 15 ηµερών από την αναφερόµενη σε κάθε εκκαθαριστικό σηµείωµα ηµεροµηνία έκδοσης.
Με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι αν στα εκκαθαριστικά αυτά υπάρχουν λάθη, τότε οι φορολογούµενοι θα πρέπει να απευθυνθούν για διόρθωση στην εφορία τους.Σε αυτή την περίπτωση το περιθώριο αποδοχής του σηµειώµατος και προκαταβολής του 20% εκπνέει στις 17 ∆εκεµβρίου. Οσον αφορά υποθέσεις που εκκρεµούν στα δικαστήρια, η προθεσµία υποβολής αίτησης για επίλυση των διαφορών παρατείνεται από έως τις 24 Νοεµβρίου (από 15 που έληγε αρχικά).

Πάει για παράταση
Το υπουργείο Οικονοµικών προσανατολίζεται σε παράταση της γενικής προθεσµίας αποδοχής της περαίωσης, η οποία λήγει κανονικά αύριο, ενδεχόµενο που άφησε ανοιχτό µεδηλώσεις του στο Βήµα FM ο γενικός γραµµατέας Φορολογικών Θεµάτων του υπουργείου Οικονοµικών ∆. Γεωργακόπουλος. Αλλωστε, η ΓΓΠΣ µόλις σήµερα ολοκληρώνει την αποστολή των τελευταίων 300.000 εκκαθαριστικών σηµειωµάτων που καθυστέρησαν λόγω της πολυήµερης κατάληψης των εκτυπωτικών εγκαταστάσεων της ΓΓΠΣ από συµβασιούχους των οποίων έληγε η σύµβαση. Παράταση της προθεσµίας πληρωµής της περαίωσης έως το τέλος του 2010 ζητεί από το υπουργείο Οικονοµικών ο Εµπορικός Σύλλογος Πειραιώς.
Οπως αναφέρει στην επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονοµικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος του ΕΣΠ Γιώργος Ζησιµάτος, πολλοί επιχειρηµατίες δεν έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά σηµειώµατα της περαίωσης ή ενώ τα έχουν λάβει λόγω της οικονοµικής κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου