ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

"Πρόεδρε, κόψτε λίγο ταχύτητα..." - Παγκόσμιο γεγονός ο 28ος Μαραθώνιος - Νικητής ένας κενυάτης αθλητής...

ΦΩΤΟ EUROKINISSI







Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα σε εκλογές, διλήμματα, τρόικα και προϋπολογισμό, η άθληση όμως.. άθληση.Αν και έχει κλείσει τα 58, εμφανίστηκε στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο με απόλυτο νεανικό στύλ: πολύ καλά γυμνασμένος,.. με μαύρα γυαλιά, μαύρη εφαρμοστή φόρμα και αθλητικά παπούτσια και έδωσε το παρών διανύοντας την απόσταση των 10 χιλιομέτρων και μάλιστα τερμάτισε με χρόνο 1.03'.29" ! Ο πρωθυπουργός που ενθουσίασε όσους τον συνάντησαν με την παρουσία του και κυρίως με τη φόρμα του δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τον αγώνα δρόμου. Μάλιστα περνώντας έξω απο το Hilton κάποιοι δημοσιογράφοι του είπαν: "Πρόεδρε, κόψτε λίγο την ταχύτητα, δεν σας προλαβαίνουμε"...Αμέσως μετά τον τερματισμό του δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζει όλη η ανθρωπότητα. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που είχα την ευκαιρία να τρέξω αυτά τα χιλιόμετρα».
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Παγκόσμιο γεγονός ο 28ος Μαραθώνιος - Νικητής ένας κενυάτης αθλητής
Ο Κενυάτης, Ρέιμοντ Μπετ, ήταν ο νικητής στο σημερινό «χρυσό» κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Λίγα λεπτά μετά τις 9.00 ξεκίνησε η ιστορική διαδρομή, που ακολούθησε ο Φειδιππίδης πριν από 2.500 χρόνια για να αναφωνήσει το ιστορικό «νενικήκαμεν», και ο Αφρικανός δρομέας ήταν πρώτος με χρόνο 2:12:40, που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνα.
Ο νικητής κατέρριψε το ρεκόρ των αγώνων του νικητή του 2008, Πολ Λεκουράα (2:12.42). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο συμπατριώτης του, Τζόναθαν Κίπκοριρ (2:14.05), και στην τρίτη ο Κενυάτης, επίσης, Εντουϊν Κιμουτάι, με 2:15.21. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο πρώτος Ελληνας αθλητής.
Λίγα λεπτά μετά την κούρσα του, ο Μπετ δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω έναν μαραθώνιο. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που κέρδισα στην Αθήνα. το έδαφος είναι διαφορετικό εδώ σε σχέση με άλλες διοργανώσεις. Είναι πολύ διαφορετικό να τρέχεις στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας».
Από την πλευρά του ο Παρμάκης, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε: «Είμαι απίστευτα συγκινημένος. Παλεύω τα τελευταία 16 χρόνια. Αντιμετώπισα προβλήματα με τη γάμπα μου, αλλά κατάφερα να τερματίσω. Οι Έλληνες δρομείς είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα.»
Στις γυναίκες πρώτη ήταν η δρομέας από τη Λιθουανία, Ράσα Ντραζνταουσκάιτε, με 2:31.02. Δεύτερη ήταν η Ρωσίδα Όλγα Γκλοκ και η Τίνα Κεφαλά της ΑΕΚ ήταν η πρώτη Ελληνίδα στην πρώτη της συμμετοχή στον Κλασικό Μαραθώνιο.

1 σχόλιο: