ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πυρκαγιά στον ΑΗΣ Αμυνταίου - Εκτός λειτουργίας η 2η μονάδα...







Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο ΑΗΣ Αμυνταίου και θα παραμείνει ανενεργός, τουλάχιστον για δεκαπέντε ημέρες, λόγω πυρκαγιάς που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Στις 11.10 το βράδυ έσκασε μία αντλία πετρελαίου στο ισόγειο της 2ης μονάδας,.. όπου βρίσκονται οι μύλοι και αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα μέχρι τα 12 μέτρα. Κάηκαν καλώδια υψηλής τάσης 6 κιλοβόλτ και καλώδια χαμηλής τάσης, με αποτέλεσμα να σβήσει η μονάδα.
Στον ΑΗΣ Αμυνταίου σήμανε συναγερμός, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, ενώ πρώτοι ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης οι εργαζόμενοι του σταθμού, με επικεφαλής το άγημα και τον πυροσβέστη βάρδιας. Άμεση ήταν και η επέμβαση της πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας, η οποία έσπευσε με τρία πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ πυροσβέστες. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σε ένα δίωρο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν μέχρι τις 5.45 το πρωί του Σαββάτου και αποχώρησαν μόνο μετά το σβήσιμο και της τελευταίας μικροεστίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος των καλωδίων που κάηκαν, ανέρχεται μόλις σε 4.000 ευρώ, ωστόσο οι εργασίες συντήρησης που θα χρειαστούν θα κοστίσουν πολύ περισσότερο. Εκτιμάται ότι η 2η μονάδα θα παραμείνει εκτός λειτουργίας τουλάχιστον για δεκαπέντε ημέρες, διάστημα που θα απαιτηθεί για την αντικατάσταση των καλωδίων και για την επισκευή των μηχανημάτων που υπέστησαν βλάβες. Φυσικά το μεγαλύτερο κόστος θα προέλθει από την απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας στο χρονικό διάστημα που θα παραμένει ο σταθμός εκτός λειτουργίας.
Πάντως, τα συνεργεία συντήρησης μπήκαν ήδη στο σταθμό και έπεισαν δουλειά, ενώ χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών του σταθμού για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου