ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Σε 48ωρη απεργία από σήμερα χιλιάδες δημοσιογράφοι του ΒΒC - Απορρίπτουν τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση







Χιλιάδες δημοσιογράφοι του BBC πραγματοποιούν από σήμερα 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η διοίκηση της δημόσιας βρετανικής ραδιοτηλεόρασης. Η απεργία, η οποία προκηρύχθηκε από τα περίπου... 4.000 μέλη της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (NUJ) της Βρετανίας, ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (02:00 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, καθώς πολλές από τις ειδησεογραφικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές ματαιώθηκαν ή περιορίστηκαν.
Απεργιακά πανό θα αναρτηθούν στα γραφεία του BBC σε όλη τη χώρα, ενώ έχει προκηρυχθεί και δεύτερη απεργία για τις 15 και 16 Νοεμβρίου.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διεύθυνσης του BBC και των δημοσιογράφων ναυάγησαν τον Οκτώβριο, όταν το 70% των μελών της NUJ (που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο των εργαζομένων στο BBC) τάχθηκε κατά της τελικής πρότασης της διεύθυνσης, η οποία ωστόσο είχε γίνει αποδεκτή από τις υπόλοιπες ενώσεις των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα την Bectu που εκπροσωπεί κυρίως τεχνικούς και παραγωγούς.
Στόχος της μεταρρύθμισης είναι να μειωθεί το έλλειμμα του ταμείου συντάξεων του BBC, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισεκατομμύριο λίρες (1,7 δισεκατομμύρια ευρώ). Οι δύο βασικότερες αλλαγές αφορούν αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από το 60ό στο 65ο έτος της ηλικίας και αύξηση κατά 1% των μισθολογικών κρατήσεων υπέρ του συνταξιοδοτικού ταμείου.
«Τα μέλη της NUJ που εργάζονται στο BBC δεν σταμάτησαν να χαρακτηρίζουν κλοπή τις προτάσεις για τις συντάξεις» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τζέρεμι Ντίαρ. «Αυτό δεν έχει αλλάξει. Το BBC δεν αφήνει πλέον άλλη επιλογή στα μέλη μας από το να περάσουν στη δράση προκειμένου να υπερασπιστούν τις συντάξεις τους» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΒΒC Μαρκ Τόμσον, η πρόταση που έγινε στους δημοσιογράφους «είναι δίκαιη».
Η κινητοποίηση των δημοσιογράφων «μπορεί να καταφέρει να εμποδίσει τη μετάδοση ορισμένων εκπομπών ή να μειώσει την ποιότητά τους, αλλά οι απεργίες δεν πρόκειται να μειώσουν το έλλειμμα του συνταξιοδοτικού ταμείου, ούτε να εξαφανίσουν την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος» κατέληξε ο Τόμσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου