ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Σε 4 τράπεζες οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’οίκον»...








Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού για την επιλογή Τραπεζών με σκοπό τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ'οίκον», που θα αφορά παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και χρήσης ΑΠΕ σε... κατοικίες. Οι Τράπεζες στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μετά την έναρξη του Προγράμματος είναι οι: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank EFG, Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank.
Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει συσταθεί ειδικό Ταμείου Χαρτοφυλακίου. Το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΕΣΠΑ, χρηματοδότησε με 241 εκατ. ευρώ το Ταμείο αυτό, στο οποίο θα συν-επενδυθούν ποσά ύψους περίπου €400 εκατ. και από τις Τράπεζες.
Από τα €640 εκατ. θα διοχετευθούν στην ελληνική αγορά περίπου €600 εκατ. με τη μορφή δανείων, με ευνοϊκούς όρους προς φυσικά πρόσωπα / ιδιοκτήτες κατοικιών, ενώ τα υπόλοιπα €40 εκατ. θα δοθούν ως κίνητρο με τη μορφή επιδότησης επιτοκίου σε φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.
Εκτός των €640 εκατ. θα δοθούν επιπλέον, μέσω ΕΣΠΑ και άλλα €155 εκατ. για την υλοποίηση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ'οίκον», τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επιχορήγηση κόστους επένδυσης σε φυσικά πρόσωπα / νοικοκυριά χαμηλής και μεσαίας εισοδηματικής τάξης καθώς και για την κάλυψη του κόστους των Ενεργειακών Επιθεωρητών.
Υπενθυμίζουμε ότι για πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 15.000 ευρώ και οικογενειακό έως 25.000 ευρώ, τα δάνεια που θα δοθούν θα είναι άτοκα, ενώ για τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων, το επιτόκιο για τις τράπεζες συμφωνήθηκε να είναι 4,93%.
Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί το αργότερο εντός του Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου