ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Νέα κινητοποίηση για ύποπτα πακέτα







Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στα γραφεία της εταιρίας Ταχυμεταμεταφορών ACS, στην οδό Καλλιρόης στην Καλλιθέα.Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο με τα «Άπαντα του Σουρή» και ως αποστολέας φέρεται ότι ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος,.. και παραλήπτης η Γαλλική πρεσβεία.Το πακέτο φάνηκε ύποπτο από τους υπαλλήλους της εταιρίας οι οποίοι ειδοποίησαν πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ, (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) που με τη σειρά τους προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
Ταυτόχρονα, η αστυνομία ενημερώθηκε για άλλα πέντε δέματα με προορισμό πρεσβείες, από την εταιρία Ταχυμεταφορών UPS, στη λεωφόρο Παιανίας, στο Μαρκόπουλο. Αποδείχθηκε ότι κανένα από τα συγκεκριμένα δέματα δεν περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.
Συναγερμός σήμανε και στη Βουλή λόγω πακέτου που έφτασε χωρίς αποστολέα και προορίζονταν για τον πρόεδρο. Τελικά αποδείχθηκε ότι περιείχε βιβλία οικολογικού περιεχομένου!
Έληξε ο συναγερμός στο Κολωνάκι από νέο ύποπτο δέμα που εντοπίσθηκε στις οδούς Βασιλίσσης Σοφίας και Μέρλιν, έξω από την Ελληνική Τράπεζα.
Όπως φάνηκε μετά την ελεγχόμενη έκρηξη, το δέμα περιείχε βιβλία.


Σύσκεψη για την ασφάλεια στη διακίνηση δεμάτων
Στο μεταξύ, στο υπουργείο Μεταφορών διεξήχθη σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια στη διακίνηση δεμάτων, όπου διατυπώθηκε πρόταση για παράδοση ανοιχτών δεμάτων τα οποία θα σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου.
Η πρόταση θα τεθεί στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην ΕΕ σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας,
Ωστόσο, η πρόταση αυτή αντίκειται στο απόρρητο των επικοινωνιών.
Στη σύσκεψη μετείχαν εκτός του υπουργού, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Σωκράτης Κάτσικας, ο Διοικητής της ΥΠΑ Οδυσσέας Βλάμης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Παναγιώτης Βουρνάς και Χρήστος Βαρσάμης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ Κων. Ταρλαγιάς και ο Διευθυντής της Δ/15 της ΥΠΑ Γιώργος Νίκου.
Κατά τη σύσκεψη, επιβεβαιώθηκε ότι τα ΕΛΤΑ και οι Ταχυμεταφορές ακολουθούν τα όσα προβλέπει η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, η ΥΠΑ τηρεί πιστά το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας και γενικότερα στη μεταφορά δεμάτων ισχύει στη χώρα μας ό,τι προβλέπεται για όλες τις χώρες της ΕΕ.
Προφυλακιστέοι οι δύο νεαροί
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την τυπική απολογία που έδωσαν στην δεύτερη ειδική ανακρίτρια οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων σε πρεσβείες.
Ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος, που μεταφέρθηκαν με δρακόντεια μέτρα στην Ευελπίδων, αρνήθηκαν να απολογηθούν δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία.
Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού, της τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή και της έκρηξης από κοινού και κατά συρροή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου