ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο Καιρός: Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Εκτακτο δελτίο - Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες...













Πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα κατά τόπους προβλέπει από το απόγευμα η ΕΜΥ στη δυτική Ελλάδα αλλά και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Θράκη... αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία το βράδυ το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί στα βόρεια τη νύχτα.
Μερική απαγόρευση απόπλου είναι σε ισχύ, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της για έντονα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες.
Συγκεκριμένα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περιοχές από Ηγουμενίτσα-Ιόνια νησιά, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη ενώ Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα εκτελούνται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη - Κεφαλλονιά -Ζάκυνθο, Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Πάτρα-Ιόνια Νησιά. Εξάλλου απαγορεύτηκε ο απόπλους των μικρών πλοίων που εκτελούν τα δρομολόγια Σαλαμίνα-Πειραιά.
Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να επικρατήσουν στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, κατά τις επόμενες ώρες, προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, πρόκειται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Τρίτη
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βορειοανατολικά, οι πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στις υπόλοιπες περιοχές, οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τρίτη.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα. Εξασθένηση το βραδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά θαλασσια τμήματα 7 με 8 μποφορ. απο το απόγευμα νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο β .Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά και το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιονια στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην ΄Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες που το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα θαλασσιά τμήματα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα το βραδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί βροχή και πιθανόν καταιγίδα. Βελτίωση αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδα. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Μέτρα προστασίας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου