ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η κυβερνητική απραξία και όχι η τρόικα προκαλεί τα δραματικά μέτρα στα εργασιακά






 Μπορεί να είναι και η πιο κρίσιμη ημέρα σε επίπεδο διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το εργασιακό παρόν αλλά και μέλλον εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της χώρας. Απο το βράδυ της Κυριακής και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κυβερνητικοί παράγοντες... και ελεγκτές κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι και γίνονταν σκληρά παζάρια για δυο πολύ κρίσιμα ζητήματα:
- Την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και
- Απολύσεις στον Δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση που έχει ήδη ληφθεί για μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο η τρόικα ζητεί η πρόσληψη να μην γίνεται από την αρχή αλλά από μετάταξη υπαλλήλου. Το ζήτημα είναι τι θα απογίνουν οι υπάλληλοι που θα "περισσέψουν"από τις μετατάξεις. Θα απολυθούν ή θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους;

'Ολων αυτών προηγήθηκε η ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης μεταξύ Λούκας Κατσέλη και του οικονομικού επιτελείου που οδήγησαν στην αναβολή της συνέντευξης Τύπου που θα έδιναν σήμερα οι ελεγκτές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Ποιός ευθύνεται όμως για το σημερινό αδιέξοδο και για το γεγονός οτι η ελληνική οικονομία και οι πολίτες της είναι υπο τέτοιου είδους πίεση;
Εκείνοι που έβαλαν την υπογραφή τους στο Μνημόνιο ξέρουν καλά την απάντηση. Γνωρίζουν οτι το Μνημόνιο που τόσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί όλα αυτά τα προέβλεπε.
Για το γεγονός οτι μέχρι σήμερα δεν εχουν αποδώσει καρπούς τα πολύ σκληρά μέτρα που έχουν ήδη επιβληθεί δεν ευθύνονται οι ελεγκτές της τρόικας. Καια αυτό οφείλει να το γνωρίζει και η ίδια η κα Κατσέλη.
Επίσης, δεν μπορεί ενώ έχει παιχθεί ένα ολόκληρο θρίλερ μέσα στο σαββατοκυριακο οι "εγκέφαλοι" του υπουργείου Οικονομικών να αποδίδουν την μεταφορά της πολυαναμενόμενης συνέντευξης Τύπου της τρόικας σε τεχνικούς λόγους!
Ποιοί ήταν τελος πάντων οι τεχνικοί λόγοι; Δεν τυπώνονταν τα συμπεράσματα των ελέγχων τους; Είχε χαλάσει ο εκτυπωτής;
Ας μην κοροιδευόμαστε! 'Ολοι οι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζαν καλά όταν έβαζαν την υπογραφή τους τι ερχόταν και τι προβλεπόταν. Η αποτυχία τους να εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν ήδη λάβει και να αποδώσουν καρπούς μας οδηγεί σήμερα σε ακόμα σκληρότερα τα οποία έχουν κάθε δικαίωμα - εμείς το δώσαμε - να ζητήσουν οι τροϊκανοί.
Οι οποίοι είναι σε ανοικτή γραμμή με Ουάσινγκτον, Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες και απειλούν με μη καταβολή της 4ης δόσης του δανείου η οποία είναι και η μεγαλύτερη!

Το απόγευμα νεα συνάντηση

Νέα συνάντηση θα έχουν  το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι επικεφαλής της τρόικας.
Οι συζητήσεις αναμένεται να καταλήξουν σήμερα, και η τρόικα θα παρουσιάσει αύριο, σε συνέντευξη Τύπου, τα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της οικονομίας. Με βάση το πόρισμα των ελεγκτών, το ΔΝΤ θα αποφασίσει να εκταμιεύσει τον Δεκέμβριο το τμήμα της τρίτης δόσης του δανείου που του αναλογεί, ενώ από την πλευρά της, η ευρωζώνη θα προχωρήσει στην εκταμίευση του δικού της μεριδίου τον Ιανουάριο. 
NEWSIT 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου