ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κοζάνη: Κλειστή η Στέγη Ανηλίκων - Η αναλγησία του κράτους πληγώνει τα παιδιά - Άγνωστο πότε θα λειτουργήσει...








Αντιμέτωπα με την κρατική αδιαφορία βρίσκονται τα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης, τα οποία για άλλη μία φορά φέτος βρήκαν την πόρτα της «στέγης» κλειστή. Τα αρμόδια υπουργεία, μάλλον θεωρούν πολυτέλεια σε καιρούς κρίσης, μνημονίου και ΔΝΤ,.. να δαπανήσουν χρήματα στην κοινωνική πρόνοια, γι' αυτό δεν φρόντισαν να προβούν στις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, γεγονός που ανάγκασε την διοίκηση της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων να αναστείλει τη λειτουργία του ιδρύματος. Θύματα αυτής της κατάστασης είναι τα ίδια τα παιδιά, τα οποία στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος, αλλά δυστυχώς τώρα βλέπουν και την πολιτεία να τους γυρίζει την πλάτη.
Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, εξ' αιτίας της άρνησης των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, να προβούν στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία της στέγης ανηλίκων. Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι το 2008 η Στέγη Ανηλίκων Κοζάνης είχε αρχίσει να λειτουργεί τον Νοέμβριο, αντί της 1ης Σεπτεμβρίου. Τον Νοέμβριο του επόμενου έτους ξαναέκλεισε, ενώ για το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010 ξεκίνησε τη λειτουργία της τον περασμένο Φεβρουάριο και παρέμεινε ανοιχτή μέχρι τον Ιούνιο. Για την περίοδο 2010 - 2011 δεν άρχισε να λειτουργεί. «Είναι αδύνατο να λειτουργήσουμε γιατί δεν έχουμε το απαιτούμενο προσωπικό», δήλωσε στον «Π» η πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Κοζάνης, Ζωή Ταγάρα. Εξήγησε ότι «στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 εγκρίθηκαν 32 θέσεις πανελλαδικά, εκ των οποίων μόλις 4 δόθηκαν στην Κοζάνη. Όμως με αυτό το προσωπικό είναι αδύνατο να λειτουργήσει η στέγη ανηλίκων, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον επτά άτομα προσωπικό. Ως εκ τούτου, αναγκαστήκαμε ως δ.σ. να πάρουμε απόφαση αναστολής της λειτουργίας της στέγης, μέχρι να γίνουν όλες οι απαιτούμενες προσλήψεις. Αυτή την απόφαση τη στείλαμε στα αρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Οικονομικών». Ειδικότερα, οι θέσεις που εγκρίθηκαν ήταν μία θέση διοικητικό προσωπικό, μία κοινωνική λειτουργό και δύο παιδονόμοι. Απαιτούνται σύμφωνα με την κ. Ταγάρα, 1 διοικητικό, 1 κοινωνική λειτουργός, 3 παιδονόμοι και 1 μάγειρας.
Το ανησυχητικό δυστυχώς είναι ότι ουδείς γνωρίζει πότε θα εγκριθούν και θα υλοποιηθούν οι προσλήψεις, ώστε να λειτουργήσει η Στέγη Ανηλίκων Κοζάνης. «Δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα, δεν μας ενημερώνει κανείς», δήλωσε η Ζ. Ταγάρα.
Η Στέγη Ανηλίκων Κοζάνης φιλοξενεί συνήθως 15 παιδιά, που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος. Κατά περίσταση, μπορεί να φιλοξενούνται μέχρι και 17-18, όταν οι αιτήσεις είναι πολλές, αλλά και λιγότερα, έως και 7, όταν τα κονδύλια δεν επαρκούν.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι στη Στέγη Ανηλίκων Κοζάνης επιτελείται σημαντικό κοινωνικό έργο, με το φιλότιμο φυσικά των μελών του δ.σ., κυρίως με την ακούραστη ανιδιοτελή προσφορά της προέδρου Ζωής Ταγάρα.
Βεβαίως, η στελέχωση με προσωπικό είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι ο οικονομικός προϋπολογισμός που απαιτείται για τις λειτουργικές δαπάνες, την διατροφή και την ένδυση των παιδιών, αναλώσιμα για καθαριότητα κ.λ.π. Εδώ η πολιτεία είναι και πάλι η μεγάλη απούσα, αφού η λειτουργία της Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης, εξασφαλίζεται με δωρεές φορέων και πολιτών. Είναι αρκετοί αυτοί που προσφέρουν τρόφιμα, κρέας, ψωμί, καθώς και ότι άλλο χρειάζονται τα παιδιά της στέγης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου