ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

«Όχι» στη νομιμοποίηση της Μαριχουάνας στην Καλιφόρνια...








Απέρριψαν οι ψηφοφόροι στην Καλιφόρνια την «Πρόταση 19» που θα καθιστούσε την Καλιφόρνια την πρώτη αμερικανική πολιτεία που θα νομιμοποιούσε τη χρήση μαριχουάνας για αναψυχή.Σύμφωνα με τα τα πρώτα στοιχεία από 16 εκλογικά τμήματα, το 56% των... ψηφοφόρων τάχθηκε κατά του μέτρου και το 44% υπέρ. Η Καλιφόρνια έχει ήδη από το 1996 πιο φιλελεύθερο νομικό πλαίσιο από την ομοσπονδιακή νομοθεσία σχετικά με τη χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους.
Αντίθετα, στο ομοσπονδιακό επίπεδο η χρήση της ουσίας για οποιοδήποτε σκοπό απαγορεύεται αυστηρά. Η πρωτοβουλία θα νομιμοποιούσε την εμπορική διακίνηση --και άρα και τη φορολόγηση-- της μαριχουάνας σε μεγάλη κλίμακα.

"Όχι" στη Σαρία στην Οκλαχόμα
Παράλληλα στην Οκλαχόμα,οι ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ μιας πρότασης που "απαγορεύει" τη σαρία --το να λαμβάνεται δηλαδή υπ' όψιν ο ισλαμικός νόμος από τα πολιτειακά δικαστήρια, όπως και το διεθνές δίκαιο, με ποσοστό 70%, βάσει αποτελεσμάτων από το 60% των εκλογικών τμημάτων.
Δεν έχει υπάρξει ουδεμία περίπτωση στη νομική ιστορία της πολιτείας που να έχει ληφθεί υπ' όψιν η σαρία. Ο εισηγητής της πρότασης Ρεξ Ντάνκαν, μέλος της πολιτειακής βουλής των αντιπροσώπων και Ρεπουμπλικάνος, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα "προληπτικό πλήγμα".
Μουσουλμάνοι στην πολιτεία έκαναν λόγο περί αντιμουσουλμανικού μένους.
"Δεν υφίσταται καμιά 'απειλή' ότι θα επιβληθεί η σαρία στην Οκλαχόμα ή στην Αμερική, τελεία και παύλα", σχολίασε ο Σάαντ Μοχάμεντ της Ισλαμικής Ένωσης του Δήμου της Οκλαχόμα. "Πρόκειται για τακτική εκφοβισμού" πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου