ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εντείνονται οι πιέσεις για απολύσεις στο δημόσιο...







Να καταργηθεί το υπερτροφικό και πελατειακό κράτος, να κλείσουν οι άρρωστες ΔΕΚΟ και να καταργηθούν οι άχρηστοι οργανισμοί, οι φορείς και οι θέσεις στο δημόσιο, ζήτησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, μιλώντας... ανοιχτά για απολύσεις.
«Χρειάζεται το αναγκαίο πολιτικό σθένος για να καταργήσουμε θέσεις, οργανισμούς και φορείς του δημοσίου από το πελατειακό και υπερτροφικό κράτος ώστε να μην πτωχεύσουμε συλλογικά και ατομικά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
«Στον ιδιωτικό τομέα -αν και δεν έχει υπεράριθμο προσωπικό - από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει 160 χιλιάδες εργαζόμενοι τη δουλειά τους λόγω χρεοκοπίας του δημόσιου», δήλωσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «μόνο κροκοδείλια δάκρυα έχουν χυθεί για αυτούς από τους επαγγελματίες προστάτες του λαού μας.»
«Πρέπει να επιταχυνθούν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και προβλέπονται από το μνημόνιο ώστε να πείσουμε την τρόϊκα ότι δεν αντέχουμε άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιβολή νέων φόρων» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας είπε πως δεν απειλούν δουλειές αλλά τις σώζουν, κι έτσι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν από κοινού την κρίση, ενώ ζήτησε να μην αλλάξει ο νόμος που επιτρέπει αποκλίσεις από τις συλλογικές συμβάσεις.
Ο κ. Δασκαλόπουλος υποστήριξε τέλος πως οι πολιτικοί είναι υπόλογοι για την κατάσταση της χώρας και σε περίπτωση χρεοκοπίας θα πληρώσουν εκείνοι τις συνέπειες αλλά η κοινωνία θα έχει τα θύματα.
Θέμα απολύσεων στο δημόσιο έθεσαν, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς και η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.
Η κ. Ξαφά χαρακτήρισε επίσης «υπερτροφικό και αναποτελεσματικό» το δημόσιο τομέα, τονίζοντας θα πρέπει να συρρικνωθεί το κράτος και να απολυθούν οι υπεράριθμοι. «Εδώ που φτάσαμε δε γίνεται αλλιώς και θα πρέπει και οι πολιτικοί να αρχίσουν σιγά – σιγά να συζητούν τις απολύσεις στο δημόσιο».
Από την πλευρά του ο κ. Γεννηματάς δήλωσε ότι μόνο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα το κόστος 20.000 υπαλλήλων αντιστοιχεί σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ πρέπει να εξοικονομηθούν 4 δισ. ευρώ για το 2011, εκτιμώντας ότι επίκεινται απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου