ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Οι συνταγματολόγοι Μανιτάκης-Αλιβιζάτος αποδομούν τα σενάρια: «Θεσμική εκτροπή »... - Τρύπια τα σενάρια για διπλές κάλπες







Δεν φαίνεται να αντέχει σε σοβαρή κριτική το σενάριο που διοχετεύτηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, βάσει του οποίου η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο αναβολής του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ώστε να πραγματοποιηθούν... μαζί με πρόωρες εθνικές εκλογές. Τα σχετικά δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου βασίστηκαν σε φημολογίες, ωστόσο κυβερνητικός παράγοντας (όπως δημοσίευσε και χθες η «Ελευθεροτυπία») παραδέχτηκε ότι στο Μαξίμου υπήρξε προβληματισμός πριν από κάποιες ημέρες για το αν θα πρέπει να αναβληθεί ο β' γύρος των τοπικών εκλογών, στο ενδεχόμενο μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής να εξαγγελθούν πρόωρες εθνικές εκλογές.
Τα σενάρια αυτά φυσικά τροφοδοτήθηκαν μετά το δίλημμα που επαναλαμβάνουν συνεχώς ο πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη, βάσει του οποίου δεν αποκλείονται πρόωρες εκλογές εφόσον καταψηφιστούν σε ισχυρό βαθμό οι υποψήφιοι (κυρίως περιφερειάρχες) που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ.
Χθες το βράδυ, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, σε τηλεοπτική παρέμβασή του, ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στηθούν διπλές κάλπες, ούτε εξέτασε ποτέ η κυβέρνηση το ενδεχόμενο αναβολής του β' γύρου των εκλογών.

«Εμπόριο φόβου»
Σενάριο κινδυνολογίας χαρακτήρισε τα περί αναβολής του β' γύρου των εκλογών, με διπλές κάλπες τον Δεκέμβριο, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για «εμπόριο φόβου» και «εκλογικό εκβιασμό».
Στο θέμα παρενέβη και ο Νικ. Κακλαμάνης, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, για να τονίσει ότι η Ενωση «αντιτίθεται κατηγορηματικά σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που φαλκιδεύει τη βούληση του λαού και οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε περιπέτειες».
Οριστικό τέλος σ' αυτά τα σενάρια των διπλών εκλογών, με τον κατηγορηματικό χαρακτηρισμό ότι θα πρόκειται για «θεσμική εκτροπή», βάζουν δύο από τους πλέον έγκριτους συνταγματολόγους της χώρας, οι οποίοι ρωτήθηκαν από την «Ε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου