ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Αυστραλία: Μουστάκια για ... φιλανθρωπικό σκοπό






Μία ομάδα επτά φίλων, οι περισσότεροι από αυτούς ομογενείς, αποφάσισε τον φετινό Νοέμβρη να δώσει στις τρίχες της… αξία. Το ίδιο κάνουν κάθε χρόνο και κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου χιλιάδες άρρενες της χώρας Αυστραλίας με στόχο την συλλογή χρημάτων για το Movember... Foundation που χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη αλλά και της αντιμετώπισης της κατάθλιψης στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας μέσα από τον Οργανισμό BeyondBlue.
Οι επτά φίλοι είναι ο Κυριάκος Γουλσουτζίδης, ο οποίος είναι και ο «αρχηγός» της παρέας, ο Χάρης Γιαννακίδης, ο Τζάροντ Λονγκ, Ο Τζον Νίκολσον, ο Μανώλης Λαμνάτος, ο Πάρης Νικολάου και ο Θάνος Λύγδας. Μέχρι στιγμής, η παρέα έχει καταφέρει να μαζέψει περίπου ,200, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε περίπου στα μέσα του Νοέμβρη γεγονός που όπως είπε στο Νέο Κόσμο ο Κυριάκος σημαίνει ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε οι ,200 να γίνουν ,000. Όσοι θέλουν μπορούν αν κάνουν τη δωρεά τους μέσα από την ιστοσελίδα: au.movember.com, στην οποία θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν την παρέα των επτά φίλων αλλά και τα μουστάκια τους.
Ο θεσμός Movember όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται αυτή η φιλανθρωπική εκστρατεία ξεκίνησε πριν από κάμποσα χρόνια στην Αυστραλία με μία παρέα 30 φίλων και με στόχο την αφύπνιση της κοινής γνώμης σε θέματα υγείας που αφορούν τον ανδρικό πληθυσμό. Από τότε μέχρι σήμερα ο θεσμός προσελκύει πάνω από 120,000 άνδρες που συμμετέχουν αφήνοντας μουστάκι κατά τον μήνα Νοέμβριο για να μαζέψουν χρήματα. Πέρυσι πάνω από 128,000 Αυστραλοί συμμετείχαν στο στην φιλανθρωπική εκστρατεία του… μουστακιού μαζεύοντας εκατ.
Να υπενθυμίσουμε ότι κάθε χρόνο 3,300 άνδρες χάνουν την ζωή τους από καρκίνο του προστάτη ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ο ένας στους έξι ενήλικες άνδρες θα περάσει από τον σκοτεινό κόσμο της κατάθλιψης κάποια στιγμή στη ζωή του.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου