ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Το χιόνι δεν έφερε άσπρες μέρες στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας - Λίγο χιόνι, αλλά ετοιμότητα στο Πισοδέρι...







Μισό μέτρο χιόνι είχε βάλει μέχρι χτες το μεσημέρι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών, ενώ η χιονόπτωση συνεχιζόταν πυκνή. Οι αρμόδιοι του φορέα κάνουν αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση της συντήρησης, ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο... δυνατό το χιονοδρομικό, ωστόσο βρίσκονται αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία που τους άφησε χωρίς προσωπικό. Αντιθέτως στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας- Πισοδερίου του νομού Φλώρινας, όπου έβαλε μόλις πέντε εκατοστά χιόνι, οι αρμόδιοι δηλώνουν πανέτοιμοι να λειτουργήσουν, μόλις η ποσότητα του χιονιού είναι επαρκής.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στη Βασιλίτσα η ολοκλήρωση της συντήρησης του χιονοδρομικού έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. «Όμως ο προγραμματισμός μας διαταράχτηκε από τα γραφειοκρατικά προβλήματα, εξ' αιτίας των οποίων οι οκτώ εργαζόμενοι του χιονοδρομικού βρίσκονται στον "αέρα" και δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, Χρήστος Παπαξάνθης. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αν το επιτρέψει ο καιρός, ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για λειτουργία πολύ σύντομα», χωρίς όμως να μπορεί να διαβεβαιώσει αν το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας θα λειτουργήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε ανακληθεί με διυπουργική απόφαση η μονιμότητα των οκτώ υπαλλήλων του χιονοδρομικού. Ακολούθησαν διαβήματα και διαμαρτυρίες των τοπικών παραγόντων, οπότε ήρθε πριν από έναν μήνα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία προσλαμβάνονται οι οκτώ υπάλληλοι, αλλά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν έχουν υπογράψει ακόμη σύμβαση.
Παρ' όλα αυτά, όπως δήλωσε ένας εκ των υπαλλήλων, ο Βαγγέλης Νασιάδης, «εμείς προσφέρουμε εθελοντικά την εργασία μας, χωρίς να ξέρουμε αν θα πληρωθούμε, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συντήρηση, η οποία έμεινε πίσω».
Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι του ορεινού όγκου του νομού Γρεβενών, ενδιαφέρονται όσο κανείς άλλος να λειτουργήσει το χιονοδρομικό, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, Σταμάτη Τζιούφα, «ο χειμερινός τουρισμός και η δική μας επιβίωση είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία του χιονοδρομικού. Γι' αυτό συνδράμουμε κι εμείς, ώστε το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας να λειτουργήσει πάση θυσία, ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο». Ο Σ. Τζιούφας περιγράφοντας την εικόνα της τουριστικής κίνησης, σημείωσε: «η κατάσταση είναι τραγική. Η οικονομική κρίση, τα μέτρα, οι περαιώσεις, οι εκλογές, όλα αυτά μας έχουν τσακίσει. Αυτή την περίοδο οι πελάτες δεν κλείνουν δωμάτια, μόνο ρωτούν για τις τιμές». Αλλά και για τα Χριστούγεννα η πληρότητα βρίσκεται μόλις στο 20% στα ξενοδοχεία των Γρεβενών, ενώ συνήθως οι χριστουγεννιάτικες κρατήσεις γινόταν από το Πάσχα.
Στο Πισοδέρι χιόνιζε χτες, αλλά το χιόνι δεν ξεπερνούσε τα πέντε εκατοστά. Πάντως, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ομώνυμου χιονοδρομικού, Τάσου Τόττη, «μόλις χιονίσει εμείς είμαστε πανέτοιμοι να λειτουργήσουμε. Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε κι άλλα χιόνια, οπότε καιρού βοηθούντος το επόμενο Σαββατοκύριακο το Χιονοδρομικό Βίγλας - Πισοδερίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του».
Πάντως, στην ευρύτερη περιοχή Βίγλας - Πισοδερίου και των Πρεσπών, η τουριστική κίνηση διαφαίνεται καλύτερη σε σχέση με αυτή των Γρεβενών, καθώς έγιναν κρατήσεις και για το τρέχον Σαββατοκύριακο, ενώ για τις γιορτές των Χριστουγέννων υπάρχει πληρότητα 60% αυτή την περίοδο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου