ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Οι κερδισμένοι των εκλογών... - Ανάσα για το ΠΑΣΟΚ ...

Στην πρώτη αναμέτρηση, της προηγούμενης Κυριακής, η κυβερνητική παράταξη είχε ήδη εξασφαλίσει την Περιφέρεια του Ν. Αιγαίου με τον Ι. Μαχαιρίδη να... εκλέγεται με ποσοστό 50,90% -ο υποψήφιος της Ν.Δ. Χ. Κόκκινος συγκέντρωσε 31,08%- και την Περιφέρεια της Κρήτης όπου ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Στ. Αρναουτάκης είχε εξασφαλίσει την εκλογή του με ποσοστό 50,30%. Την εκλογή διεκδίκησαν ο Δ. Γιαννουλάκης (17,52%), υποψηφιότητα που στήριξε η Ντ. Μπακογιάννη, και ο Ι. Πλακιωτάκης, ο οποίος φέροντας το χρίσμα της Ν.Δ. ήρθε τρίτος με ποσοστό 14,88%.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, η εικόνα αργά το βράδυ είχε διαμορφωθεί ως εξής:

* Από τις έξι περιφέρειες που κατέλαβε το ΠΑΣΟΚ:

* Οι τέσσερις εξασφαλίστηκαν με άνεση. Πρόκειται για την Αττική, με τον Ι. Σγουρό να επικρατεί του αντιπάλου του υποψηφίου της Ν.Δ. Β. Κικίλια (47,14%) συγκεντρώνοντας ποσοστό 52,86%. Στην επικράτηση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ προφανώς συνέβαλε μερίδιο των ψηφοφόρων του Γ. Δημαρά, που διεκδίκησε ως ανεξάρτητος την περιφέρεια, λαμβάνοντας την πρώτη Κυριακή το 15,96% της εκλογικής πίτας.

Για τη Δυτ. Ελλάδα, όπου ο πρώην υφυπουργός του κυβερνώντος κόμματος Απ. Κατσιφάρας με ποσοστό 56,65% κέρδισε την έδρα, απέναντι από τον Γ. Παπαναστασίου (Ν.Δ.), που συγκέντρωσε ποσοστό 43,35%.

Για τη Στ. Ελλάδα, όπου ο Κλ. Περγαντάς με ποσοστό 52,82% επικράτησε του υποψηφίου της Ν.Δ. Θ. Χειμάρα που συγκέντρωσε 47,08%.

Για την Πελοπόννησο, όπου το στοίχημα που έβαλε η κυβέρνηση με τον διαγραφέντα από τη Ν.Δ. Π. Τατούλη απέδωσε, αφού εξελέγη με 52,53%, έναντι του συνυποψηφίου του και παλαιού συντρόφου του Δ. Δράκου (47,47%).

* Οι δύο με σκληρή αναμέτρηση. Πρόκειται για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, όπου ο Θ. Γιακαλής έλαβε 50,77% έναντι του Π. Βογιατζή (Ν.Δ.) που συγκέντρωσε 49,23%, και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, όπου εξελέγη ο Αρ. Γιαννακίδης με 51,50% έναντι του Γ. Παυλίδη (48,50%).

* Από τις πέντε περιφέρειες που εξασφάλισε η Νέα Δημοκρατία:

* Οι τρεις πέρασαν με ευχέρεια στην παράταξη. Στην Κεντρική Μακεδονία βεβαίως το αποτέλεσμα δεν εξέπληξε, αφού ο επί δύο τετραετίες νομάρχης Π. Ψωμιάδης συγκέντρωσε ποσοστό 52,56%, απέναντι στον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρη (47,44%). Στη Δυτ. Μακεδονία ο Γ. Δακής εξελέγη με 51,81% ενώ ο συνυποψήφιός του Ι. Παπαϊορδανίδης (ΠΑΣΟΚ) πήρε 48,19%.

Στην Ηπειρο,καθαρή ήταν και η νίκη του Αλ. Καχριμάνη με 55,04% έναντι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Αργύρη (44,96%).

Αντιθέτως, οριακή ήταν η ανάδειξη στη θέση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Αγοραστού, ο οποίος συγκέντρωσε 50,56% έναντι του Απ. Παπατόλια που κατέλαβε 49,44%.

Η αναμέτρηση, τέλος, των Ιονίων Νήσων, που άθροισε το αποτέλεσμα της Ν.Δ. στις πέντε περιφέρειες, εξελίχθηκε σε θρίλερ αφού οι διεκδικητές της έδρας Σπ. Σπύρου (Ν.Δ.) και Ηλ. Μπεριάτος (ΠΑΣΟΚ) μετρούσαν ψήφο ψήφο τη διαφορά τους. Καθ' όλη σχεδόν τη διάρκεια της καταμέτρησης οι υποψήφιοι εναλλάσσονταν στο προβάδισμα.

Τελικά ο κ. Σπύρου απέσπασε ποσοστό 50,80% έναντι του 49,20% του κ. Μπεριάτου. Στην ήττα του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή συνέβαλαν προφανώς και οι διασπαστικές κινήσεις που καταγράφονται στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, αφού κατά τον πρώτο εκλογικό γύρο, είχε συμμετάσχει ο «αντάρτης» Γ. Καλούδης, καταλαμβάνοντας ποσοστό 19,76%.
ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου