ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Προαναγγελία-σοκ χθες απ' τον Γιουνκέρ - Ρουκέτα για νέα λιτότητα







Η επόμενη μέρα βρίσκει την κυβέρνηση εξαιρετικά μόνη απέναντι στα προβλήματα της οικονομίας και εν όψει της κατάθεσης ενός δύσκολου προϋπολογισμού και ενός ακόμα πιο δύσκολου 2011, κατά τη διάρκεια του οποίου η λιτότητα θα συνεχιστεί, όπως προεξόφλησε... χθες και ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Γιουνκέρ Κλοντ.Ο Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας το εκλογικό αποτέλεσμα ως επιβεβαίωση της εντολής του λαού για αλλαγές, είπε ότι η κυβέρνησή του «μένοντας πιστή στις υποχρεώσεις της» (σ.σ. Μνημόνιο) θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, με στόχο το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης. Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια για αλλαγές στην οικονομική πολιτική και με δεδομένο ότι η ερμηνεία που δίνει στην ψήφο της Κυριακή είναι ότι δεν πέρασε η αντιμνημονιακή ψήφος της αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζει ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο.
Ωστόσο, δεν λείπουν από την κυβέρνηση και οι εκτιμήσεις εκείνες που λένε ότι είναι πιθανό η κυβέρνηση να βρεθεί σε αδιέξοδο. Εμπειρο κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας χθες στην «Ε» και περιγράφοντας την κυβερνητική μοναξιά εν όψει της δύσκολης πορείας, έλεγε ότι «το δίλημμα απέτρεψε τα χειρότερα για την κυβέρνηση και τη χώρα, αλλά όξυνε το αδιέξοδο». Οπως μας είπε, η αντιπολίτευση πλέον θα παίζει συνεχώς επιθετικά και κατά του Μνημονίου με πρώτον απ' όλους τον Αντ. Σαμαρά, ενώ ο Γ. Παπανδρέου θα παίζει αμυντικά στο γήπεδο του Μνημονίου, χωρίς περιθώρια ελιγμών και με βήματα σημειωτόν.

Για να αποφευχθεί το αδιέξοδο άρχισαν από χθες να διατυπώνονται οι πρώτες σκέψεις για διόρθωση της πορείας. «Ο λαός μάς έστειλε πολλά μηνύματα για την ουσία, την αποτελεσματικότητα και τις διορθώσεις που χρειάζεται η πολιτική μας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας στον «Σκάι». Η Λούκα Κατσέλη υποστήριξε στον «ΑΝΤ1» ότι πρέπει η κυβέρνηση στο εξής να διαπραγματευθεί με σθένος αυτά που μπορεί (σ.σ. είναι σαφές ότι εννοεί πτυχές του Μνημονίου, αφήνοντας και αιχμές ότι μέχρι τώρα δεν διαπραγματεύεται με σθένος) και να προχωρήσει το έργο της πιο γρήγορα.
Κυβερνητικά στελέχη, επίσης, τόνιζαν στην «Ε» ότι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση τώρα είναι να τηρήσει την υπόσχεση του πρωθυπουργού, ότι δεν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα μέτρα περικοπών οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και στο εξής η οικονομική πολιτική θα είναι δίκαιη.
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επανέλαβε τη θέση ότι οι πολίτες δεν υπέκυψαν σε ψευτοδιλήμματα και με την «ώριμη ψήφο τους απέτρεψαν την είσοδο της χώρας σε περιπέτεια πολιτικής αστάθειας». «Συνεχίζουμε τη δύσκολη προσπάθεια με καλύτερες προϋποθέσεις και προβολή στην ελπίδα, δεν σταματάμε, βάζουμε τάξη στα δημοσιονομικά, μειώνουμε τα ελλείμματα και αλλάζουμε το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας», είπε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου