ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Οι πλούσιοι είναι τελικά αναίσθητοι!...








 Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν έχουν αισθήματα! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ρsychological Science», που εκδίδεται από την Ένωση Ψυχολογικών Επιστημών... των ΗΠΑ. Η εξήγηση των επιστημόνων για τη διαπίστωση αυτή είναι ότι οι φτωχότεροι άνθρωποι μπορούν καλύτερα να κατανοήσουν πώς αισθάνεται ένας άλλος, γιατί έχουν συχνότερα την ανάγκη να βασιστούν σε τρίτους. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι πλούσιοι που υποβλήθηκαν σε σχετικά τεστ τα πήγαν χειρότερα από τους φτωχότερους επειδή μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους χωρίς να χρειάζονται τη βοήθεια τρίτων. Με άλλα λόγια, λόγω του πλούτου που διαθέτουν δεν αισθάνονται εξαρτημένοι από τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν. Ενώ εκείνοι που δεν μπορούν να πληρώσουν για την αγορά υπηρεσιών στήριξής τους αναγκάζονται να εξαρτώνται από γείτονες ή συγγενείς για τη φύλαξη των παιδιών τους για παράδειγμα όταν εκείνοι δουλεύουν ή έχουν άλλες υποχρεώσεις.
Εθελοντές, εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο όπου έγινε η έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν για το πείραμα, που οδήγησε στα συμπεράσματα αυτά: ορισμένοι ήταν απόφοιτοι κολεγίων, άλλοι όχι. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το επίπεδο των σπουδών τού καθενός ως ενδεικτικό της κοινωνικής του τάξης και συνεπώς της οικονομικής του κατάστασης.
Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ένα τεστ αντίληψης συναισθημάτων: τους είπαν να κοιτάξουν εικόνες διαφόρων προσώπων και να σημειώσουν ποια συναισθήματα δείχνει καθένα εξ αυτών. Οι άνθρωποι με υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης τα πήγαν χειρότερα απ΄ ό,τι αυτοί με χαμηλότερο. Αλλη μελέτη έδειξε ότι οι φοιτητές πανεπιστημίου που προέρχονταν από τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις μπορούσαν δυσκολότερα να «διαβάσουν» τα συναισθήματα ενός ξένου προσώπου στη διάρκεια ομαδικής συνέντευξης για δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου