ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Επανέρχονται...κουτσουρεμένα τα προγράμματα του ΟΕΚ....







Περικοπές στα προγράμματα δανειοδότησης του ΟΕΚ προαναγγέλλει το υπουργείο Εργασίας. Οι δραστηριότητες του Οργανισμού είχαν παγώσει από τον περασμένο Ιούλιο και η επανέναρξή τους, τοποθετείται χρονικά την 1η Φεβρουαρίου 2011 αλλά... με αυστηρότερα κριτήρια και προϋποθέσεις. Επίσης, προαναγγέλλεται η λειτουργία μηχανισμού για την είσπραξη των οφειλών από δικαιούχους του ΟΕΚ.Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι μέχρι τον Ιανουάριο, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία “αντικειμενικοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων”. Προηγήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΕΚ με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου.
Στην ίδια σύσκεψη, αποφασίστηκε να καταβληθεί στο επόμενο διάστημα το επίδομα ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει. Βέβαια, στην σχετική ανακοίνωση, δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλόμενων.
Αναλυτικά, οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη σημερινή σύσκεψη είναι οι εξής:
1. Το πλαίσιο και οι βασικοί άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, με στόχο την “αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων”.
2. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας “αντικειμενικοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο”.
3. Ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών.
4. Η σταδιακή δημοσιοποίηση των προγραμμάτων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξή τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.
5. Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του Ο.Ε.Κ., σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους άνεργους.
6. Η καταβολή στο επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.
7. Η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι 9 Ιουλίου 2010.
8. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με συναρμόδιους φορείς, Ι.Κ.Α. – Ο.Α.Ε.Δ. – Δ.Ο.Υ. – Εθνικό Δημοτολόγιο, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου