ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

«Σπάει» ο κατώτατος µισθός - Κατσέλη: Υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συµβάσεις...








   

Η αρχή του τέλους του κατώτατου εγγυηµένου µισθού στον ιδιωτικό τοµέα - όπως επιτάσσει το Μνηµόνιο - µε την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συµβάσεων είναι γεγονός. Όπως δήλωσε χθες η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη παραπέµποντας... στο Μνηµόνιο και προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ, οι επιχειρησιακές συµβάσεις εργασίας θα µπορούν να υπερισχύσουν της Εθνικής Συλλογικής Σύµβασης και των κλαδικών συµβάσεων κατ’ εξαίρεση ή σε ειδικές περιπτώσεις.
Αυτό σηµαίνει τα εξής:
1 Είναι απόλυτα έγκυρες όσες συµβάσεις εργασίας έχουν υπογραφεί µε βάση τον νόµο για το Μνηµόνιο (Ν. 3845/2010), ανεξάρτητα από τις όποιες αλλαγές θα κάνει το υπουργείο Εργασίας.
2 «Σπάει» το κατώτερο όριο αµοιβής (κατώτερος εγγυηµένος µισθός) στον ιδιωτικό τοµέα, που είναι σήµερα 740 ευρώ τον µήνα µε βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).
Ηδη έχει συνοµολογηθεί επιχειρησιακή σύµβαση στην G 4S Secure Solutions sa που έχει αναλάβει το έργο φύλαξης του ΗΣΑΠ, η οποία προβλέπει εισαγωγικό µηνιαίο µισθό 640 ευρώ (αντί των 739,56, που είναι ο κατώτατος µισθός της ΕΓΣΣΕ).
Δικαστικά οι διαφορές
Το υπουργείο Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέµβασης στις επιχειρησιακές συµβάσεις στις οποίες βάσει του Μνηµονίου προβλέπονται αποδοχές κατώτερες από τον κατώτατο µισθό της ΕΓΣΣΕ. Ετσι, όποιες διαφορές ανακύπτουν µπορεί να επιλυθούν δικαστικά, ενώ έως τα τέλη του έτους θα προωθηθεί νοµοθετική παρέµβαση που θα ξεκαθαρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων µια επιχείρηση θα µπορεί να καταστρατηγεί τις συµβάσεις και να δίνει χαµηλότερους µισθούς. Δηλαδή, σχεδιάζει να βάλει φρένο στις επιχειρησιακές συµφωνίες που καταστρατηγούν χωρίς «σπουδαίο λόγο» τα όρια που ισχύουν µε βάση την ΕΓΣΣΕ. Τι λέει η ΓΣΕΕ
Η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι αντί η κ. Κατσέλη να περιορίσει και να αµφισβητήσει την πίεση των εργοδοτών να αποδοµήσουν το πλέγµα των συλλογικών συµβάσεων, έκανε ακριβώς το αντίθετο εκπέµποντας λάθος µηνύµατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου