ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ν.Κοζάνης: Όλοι οι Δήμοι πάνε στο δεύτερο γύρο - Πρωτιά Μαλούτα την πρώτη Κυριακή στην Κοζάνη - Ορφανίδου και Ζευκλής θα δώσουν σκληρή μάχη και στον δεύτερο γύρο στο Βόιο...












Στον δεύτερο γύρο θα κριθούν και οι τέσσερις Δήμοι του νομού Κοζάνης, καθώς κανείς συνδυασμός δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις τον δήμο Κοζάνης, καθώς ο Λάζαρος Μαλούτας ήρθε πρώτος, αφήνοντας... πίσω κατά 7,3 ποσοστιαίες μονάδες την Άννα Νανοπούλου. Με πολύ περισσότερες πιθανότητες διεκδικεί τον δήμο Σερβίων - Βελβεντού, όπου ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος Βασίλης Κωνσταντόπουλος, άφησε πίσω τον «γαλάζιο» Μενέλαο Μακρυγιάννη με 18 ποσοστιαίες μονάδες. Τους άλλους δύο δήμους διεκδικούν οι ανεξάρτητοι που προέρχονται από τη ΝΔ. Στον δήμο Εορδαίας η Παρασκευή Βρυζίδου έχει τον αέρα των 10 μονάδων διαφορά από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Λάζαρο Λωτίδη. Στο Βόιο όπου διεξήχθη το «απόλυτο ντέρμπι» τον δημαρχιακό θώκο διεκδικούν στον δεύτερο γύρο επί ίσοις όροις η Παναγιώτα Ορφανίδου και ο Χρήστος Ζευκλής, οι οποίοι έχουν λιγότερο της μισής μονάδας διαφορά, με πρώτη να κόβει το νήμα την Π. Ορφανίδου.
Δήμος Κοζάνης
Σε 161 από τα 162 εκλογικά τμήματα, με εγγεγραμμένους 64.877, ψήφισαν 44.567, άκυρα 1978, λευκά 781, έγκυρα 41.808. Έλαβαν:
Λάζαρος Μαλούτας 18.424, ποσοστό 44,08%, Άννα Νανοπούλου 15.343 ποσοστό 36,70%, Γιάννης Μητσιάκος 2.855 ποσοστό 6,83%, Λευτέρης Ιωαννίδης 2.723 ποσοστό 6,51%, Κώστας Πουτακίδης 2.458 ποσοστό 5,88%.
Στον δεύτερο γύρο ο Λ. Μαλούτας κατέρχεται με τον αέρα της νίκης της πρώτης Κυριακής και επιπροσθέτως, θεωρητικά τουλάχιστον έχει να αντλήσει ψήφους από την δεξαμενή του 14% που πήραν οι δύο συνδυασμοί της Αριστεράς. Η Άννα Νανοπούλου, εκτός από το μειονέκτημα της δεύτερης θέσης της πρώτης Κυριακής, έχει να αντλήσει ψήφους από τη μικρή δεξαμενή του 5,88% του Κ. Πουτακίδη.
Πάντως, την έκπληξη στο δήμο Κοζάνης έκανε ο Λ. Ιωαννίδης, που υποστηρίχτηκε από ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους.
Οι δηλώσεις
Με δήλωσή του για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, ο Λ. Μαλούτας, υπογράμμισε: «Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα είναι μία μεγάλη νίκη των δυνάμεων που αγαπούν και πιστεύουν στον τόπο και τους ανθρώπους του. Των δυνάμεων εκείνων που σ' αυτή την εκλογική μάχη κατέθεσαν προγράμματα και όραμα για το παρόν και το μέλλον του. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του νέου δήμου Κοζάνης, είτε μας ψήφισαν είτε όχι, γιατί σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση εκτίμησαν το γεγονός πως εμείς δεν βάλαμε διλήμματα, ούτε καταφύγαμε σε αρνητικά συνθήματα, αλλά καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το κοινό μας μέλλον.
Σήμερα έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα, και την επόμενη Κυριακή θα γίνει το οριστικό βήμα. Με τη σημερινή μεγάλη νίκη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και την ακόμη μεγαλύτερη που θα πετύχουμε την επόμενη Κυριακή, είμαστε έτοιμοι, όλοι μαζί, να εργαστούμε συλλογικά, σε μια λογική προγραμματικών συγκλίσεων και να κερδίσουμε το στοίχημα για το κοινό μας μέλλον, που θα είναι καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο».
Στις ψήφους των συνδυασμών που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο προσβλέπει η Άννα Νανοπούλου, απλώνοντας «χείρα συνεργασίας», προκειμένου να καλύψει τη διαφορά και να είναι αυτή που θα κόψει το νήμα. Η υποψήφια της ΝΔ, ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες που έφτασαν στην κάλπη και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, «είτε με ψήφισαν είτε όχι». Πρόσθεσε ότι «είμαστε μπροστά στον δεύτερο γύρο και αυτό σημαίνει ότι ξεκινάμε πάλι από την αρχή.
Ο συνδυασμός μας είναι έτοιμος με προτάσεις, απλώνοντας το χέρι για δημιουργία συμμαχιών. Ο πρώτος γύρος κατέγραψε ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί να συνεχίσει με την ίδια δημοτική αρχή. Μένει λοιπόν, όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί που έχουμε κοινή συνισταμένη, να συνεργαστούμε στη βάση αυτών που μας ενώνουν. Εμείς απλώνουμε το χέρι για να πάμε σε προγραμματικές συγκλίσεις».
Δήμος Βοΐου
Σκληρή αναμέτρηση για γερά νεύρα αποδείχτηκε η εκλογική διαδικασία στον ενιαίο δήμο Βοΐου. Η Παναγιώτα Ορφανίδου έκοψε πρώτη το νήμα με 4.873 ψήφους και ποσοστό 29,45%. Να σημειωθεί ότι η υποψήφια από την Νεάπολη όλο το βράδυ της καταμέτρησης ήταν τρίτη και όλα έδειχναν ότι στο δεύτερο γύρο περνούν οι άλλοι δύο ανεξάρτητοι συνδυασμοί της ΝΔ. Τελικά με την καταμέτρηση και των τελευταίων εκλογικών τμημάτων η Π. Ορφανίδου εκτινάχτηκε στην πρώτη θέση. Θρίλερ υπήρχε για τη δεύτερη θέση μέχρι το τέλος της καταμέτρησης. Ο Χρήστος Ζευκλής με 4.812 ψήφους (διαφορά 61 ψήφοι) και 29,08%, πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση. Ορφανίδου και Ζευκλής θα δώσουν σκληρή μάχη και στον δεύτερο γύρο, ενώ ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος ήρθε τρίτος με 4.731 ψήφους και 28,59%. Ακολουθούν ο Μιχάλης Καραμπατζιάς με 1.352 ψήφους και ποσοστό 8,17% και ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Περπερής με 781 ψήφους και ποσοστό 4,72%%.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου