ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές στον Ν.Κοζάνης: Κέρδη και ζημιές για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...







Ενώ αναμένεται η κρίσιμη επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής, η οποία θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα για το Νομό Κοζάνης, τόσο στις περιφερειακές όσο και για τις δημοτικές εκλογές, ο πρώτος γύρος κατέγραψε τους πολιτικούς συσχετισμούς και τα κέρδη... ή τις ζημιές των κομμάτων. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι αναμφισβήτητα η Νέα Δημοκρατία, η οποία με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Δακή, κατέγραψε μία καθαρή πρωτιά με διαφορά οκτώ ποσοστιαίων μονάδων από τον «εκλεκτό» του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπαϊρδανίδη.
Στους δήμους το ΠΑΣΟΚ υπερτερεί καθώς προηγείται με μεγάλη διαφορά στο δήμο Κοζάνης, όπου ο Λάζαρος Μαλούτας προηγείται με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες της «γαλάζιας» Άννας Νανοπούλου, ενώ στο δήμο Σερβίων η νίκη του υποστηριζόμενου από το κυβερνών κόμμα, Βασίλη Κωνσταντόπουλο είναι συντριπτική, αφήνοντας πίσω κατά 18 μονάδες τον στηριζόμενο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μενέλαο Μακρυγιάννη.
Στους δήμους Εορδαίας και Βοΐου κέρδισαν οι υποψήφιοι που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Στον πρώτο δήμο βγήκε εκτός μάχης ο «εκλεκτός» της Ρηγίλλης, νυν δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης, ενώ στον δεύτερο δήμο η Παναγιώτα Ορφανίδου που βγήκε πρώτη δεν έχει την επίσημη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως άλλωστε δεν την είχαν και οι άλλοι δύο υποψήφιοι, που επίσης προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.
Σε κάθε περίπτωση στους δύο δήμους (μεταξύ αυτών και στην πρωτεύουσα του νομού) νικητές του πρώτου γύρου είναι επίσημοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και στους άλλους δύο οι γαλάζιοι υποψήφιοι χωρίς στήριξη, στους οποίους όμως μπορεί στη συνέχεια να προσδοκά η αξιωματική αντιπολίτευση.
Φαβορί ο Δακής
Βεβαίως το «ταμείο» θα γίνει το βράδυ της προσεχούς Κυριακής, οπότε θα ξέρουμε ακριβώς τι παίρνει το κάθε κόμμα. Είναι ευνόητο ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής κατέρχεται με τον «αέρα» που του δίνει η διαφορά των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων, την οποία διαφορά αισιοδοξεί ότι θα την διευρύνει. Στο στρατόπεδο του Γιάννη Παπαϊορδανίδη ευελπιστούν ότι θα κλείσουν την ψαλίδα, όμως οι οκτώ μονάδες διαφορά, ξεπερνά κατά πολύ το «ψυχολογικό όριο», που οι ίδιοι είχαν θέσει στις πέντε μονάδες, διαφορά την οποία θα μπορούσαν ίσως να καλύψουν. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο «εκλεκτός» της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Δακής, είναι το μεγάλο φαβορί του δεύτερου γύρου, οπότε η ΝΔ θα μετρήσει στο τέλος την Δυτική Μακεδονία στις γαλάζιες περιφέρειες.
Προβάδισμα Μαλούτα - Κωνσταντόπουλου
Επανερχόμενοι στους δήμους φαβορί στο δήμο Κοζάνης είναι ο νυν δήμαρχος και νικητής του πρώτου γύρου Λάζαρος Μαλούτας, επειδή όχι μόνο έχει 7,5 μονάδες διαφορά, αλλά έχει να αντλήσει ψήφους από τη μεγάλη δεξαμενή των ψήφων της Αριστεράς, που κατέγραψε συνολικό ποσοστό 13,3 μονάδες. Η Άννα Νανοπούλου έχει να αντλήσει ψήφους από το 5,8 του Κώστα Πουτακίδη. Διευκρινίζεται βεβαίως πως οι ψήφοι των συνδυασμών που δεν πάνε στον δεύτερο γύρο δεν κατευθύνονται, απλώς σημειώνουμε τον προνομιακό για τον κάθε μονομάχο χώρο.
Επίσης είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί η διαφορά των 18 μονάδων του Β. Κωνσταντόπουλου στο δήμο Σερβίων - Βελβεντού.
Οι ανεξάρτητοι της ΝΔ έκαναν τη διαφορά
Στους δήμου Εορδαίας και Βοΐου οι ανεξάρτητοι της ΝΔ προχωρούν στη δεύτερη Κυριακή για να σφραγίσουν τη νίκη τους.
Στο δήμο Βοΐου με αντιπάλους στον δεύτερο γύρο τους Παναγιώτα Ορφανίδου και Χρήστο Ζευκλή, όποιος και να εκλεγεί καταγράφεται στις «γαλάζιες» δυνάμεις, αν και δεν υπάρχει επίσημη στήριξη. Στον δήμο Εορδαίας το μεγάλο φαβορί είναι η «αντάρτισσα» της ΝΔ, Παρασκευή Βρυζίδου, αν και για τον επίσημο του ΠΑΣΟΚ Λάζαρο Λωτίδη η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Εφημερίδα Πτολεμαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου