ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μετά τις εκλογές έρχονται τα δύσκολα...







Στραμμένο στις εξελίξεις που αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στη χώρα μας με την έλευση στελεχών της τρόικας είναι το βλέμμα των αγορών, την ίδια ώρα που τα spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων κατέφραφαν από το πρωί της Πέμπτης αλματώδη αύξηση, φθάνοντας... ακόμα και τις 943 ΜΒ.
Εξάλλου, σε ιστορικά υψηλά – στις 685 ΜΒ – ανέβηκαν τα spread των ιρλανδικών ομολόγων εν μέσω φημολογίας ότι η χώρα θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ, παρότι εκπρόσωπος της Ιρλανδικής κυβέρνησης έσπευσε να ξεκαθαρίσει στο Ρόιτερς ότι η χώρα δε θα προσφύγει σε δανεισμό μέχρι τα μέσα του 2011.
Όπως όλα δείχνουν, η ελληνική κυβέρνηση οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μέτρα αφού ήδη με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού λείπουν από τα ταμεία περί τα δύο δισ. ευρώ, ενώ μόλις ανακοινωθούν τα νέα στοιχεία της Eurostat, την ερχόμενη Δευτέρα, η «μαύρη» τρύπα θα διευρυνθεί στα 4 δισ. τουλάχιστον.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο για τα Μέσα Ενημέρωσης στην Αθήνα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα αλλάζει ραγδαία και αυτό δεν μπορεί να σταματήσει» και διαβεβαίωσε ότι παρά τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat η κυβέρνηση θα τηρήσει την υπόσχεση για μείωση του ελλείμματος.
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για ακόμα μία φορά για το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο, απέφυγε και πάλι να δώσει ξεκάθαρη απάντηση λέγοντας: «Το να ανοίγουμε ζήτημα απολύσεων στις ΔΕΚΟ χωρίς να έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την κυβέρνηση είναι άκυρο».
Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ισχύει ό,τι και για τον δημόσιο τομέα, ενώ είναι γνωστό ότι ο στενός δημόσιος προστατεύεται συνταγματικά. Καταλήγοντας, πάντως, επεσήμανε πως η κυβέρνηση «θα προστατέψει όσο μπορεί τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών».
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως πρέπει να εξεταστούν και πιθανές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Δεν είναι δυνατόν το βάρος των απολύσεων να το πληρώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας... Εάν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις και περισσεύουν άνθρωποι στο δημόσιο, θα πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση των απολύσεων στο δημόσιο», δήλωσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο στη χώρα μας αυξήθηκε στο 12,2% από 12% που ήταν τον προηγούμενο Ιούλιο και 9% τον Αύγουστο του 2009. Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 15,5% από 11,6% που ήταν τον Αύγουστο του 2009, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 9,9% από 7,2%.

Μετά τις εκλογές τα δύσκολα
Την επομένη του δεύτερου γύρου των εκλογών ξεκινά ο Γολγοθάς της κυβέρνησης για να κλείσει το 2010 και κυρίως να προετοιμάσει και να εφαρμόσει τα δύσκολα του 2011.
Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 και θα ξεκινήσουν οι επαφές των υπουργών με τους εκπροσώπους της τρόικας για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου και την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011.
Δευτέρα και Τρίτη ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με το Νικολά Σαρκοζί και θα συμμετάσχει στις εργασίες της σοσιαλιστικής διεθνούς, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα αναχωρήσει για τη Λισαβόνα όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος του ΝΑΤΟ.
Αμέσως μετά τις εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσουν επαφές του πρωθυπουργού με τους υπουργούς για τους στόχους των υπουργείων το 2011 και κυρίως να ενημερώσουν το Γιώργο Παπανδρέου ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
Τα δύσκολα δεν σταματούν βεβαίως στον προϋπολογισμό, καθώς έρχονται μαζικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ με πρώτη την ΕΘΕΛ αλλά και σε πολλούς δημόσιους οργανισμούς που θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν. Έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου