ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Άρθρο του Αθανασίου Ζιώγα (πρ.Δημάρχου Γρεβενών) για τις εκλογές: "Η Τοπική Αυτοδικοίκηση δεν προσφέρεται για κομματικές καταγραφές"... - "Επιλέγουμε άτομα που δούλεψαν και πόνεσαν την αυτοδιοίκηση..."












Ο «Καλλικράτης», δημιούργησε μεγάλες διοικητικές ενότητες, μεταβίβασε τις σχετικές αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση από την κεντρική διοίκηση, έσπασε σε μεγάλο βαθμό το συγκεντρωτισμό του κράτους και προώθησε την οικονομική επάρκεια της τοπικής αυτοδιοίκησης...
Το κράτος πρέπει να περιοριστεί στον επιτελικό του ρόλο, να αναβαθμιστεί η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, με τη άσκηση από αυτήν των αποκεντρωμένων αρμοδιοτήτων του κράτους, ώστε να εξασφαλισθεί η αποτελεσματικότητα στη δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι  εκλογές όμως  για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, που θα γίνουν στις 7  Νοεμβρίου θα διεξαχθούν μέσα στο καθεστώς της οικονομικής κρίσης που χαρακτηρίζεται  από δυσβάσταχτα  βάρη για τους πολίτες, με αποδυνάμωση των  εργασιακών δικαιωμάτων και με αυξανόμενο το δείκτη ανεργίας και  χωρίς να υπάρχει στο  τούνελ  ορατή  αναπτυξιακή πολιτική.
Παρ΄όλα αυτά όμως , οι αυτοδιοικητικές  εκλογές,  δεν πρέπει λάβουν έναν μονοδιάστατο χαρακτήρα δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του μνημονίου αφήνοντας στο περιθώριο τα κρίσιμα αυτοδιοικητικά ζητήματα.
Η ψήφος μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, πρέπει να αποφασισθεί, μακριά από  επιλογές στείρων αντιπαραθέσεων, με κριτήριο την επικράτηση των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης του κράτους,  με στόχο μια αυτοδιοίκηση,
-που θα ξεπερνά  τη λογική της διαχείρισης,
-θα χαράσσει και θα υλοποιεί την πολιτική της με τη συμμετοχή και την αποφασιστική γνώμη του πολίτη.
-Μια αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί βασικό φορέα κοινωνικής και οικονομικής προόδου, ουσιαστικής κοινωνικής συμμετοχής και αποφασιστικό παράγοντα για μία ισόρροπη ανάπτυξη.
- μια αυτοδιοίκηση, η οποία με τη λειτουργία της θα συμβάλλει, στην αναβάθμιση των αιρετών της οργάνων,
- στη ορθή και διάφανη διαχείριση των υποθέσεών της και στην ενίσχυση του κοινωνικού ελέγχου.
-μια αυτοδιοίκηση που θα ενθαρρύνει  μια αναπτυξιακή διαδικασία με τους απαραίτητους πόρους, που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, θα αμβλύνει τις διαφορές πρωτεύουσας και επαρχίας και παράλληλα θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας.
Βέβαια σ΄ αυτές τις εκλογές, με τα κατεξοχήν αυτοδιοικητικά κριτήρια αναγκαστικά θα συνυπολογιστεί και το ασφυκτικό αυτό κοινωνικό - οικονομικό πλαίσιο, που πιέζει και δημιουργεί αρνητικούς όρους στη ζωή, την εργασία, στη λειτουργία του κοινωνικού κράτους.
 Μπορούμε όμως μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές να διεκδικήσουμε μια  πρόταση διεξόδου από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του μνημονίου, όπως είναι  η δίκαιη κατανομή των βαρών, η πάταξη της διαφθοράς και της  παραοικονομίας.
Με την συμμετοχή μας στις εκλογές του Νοεμβρίου, μπορούμε, να αναμετρηθούμε με την καθημερινότητα της ζωής μας με τα προβλήματα της κοινωνίας και όχι με τα συνθήματα κατά του μνημονίου, που δεν μπορούν να λύσουν κανένα πρόβλημα και πάνω από όλα δεν δίνουν καμία ελπίδα στους πολίτες που αναζητούν ουσία και όχι λόγια .
Στα Γρεβενά δεν πρέπει να χάσουμε και αυτή τη μεγάλη  ευκαιρία που μας παρέχει ο Καλλικράτης.
Η Τοπική Αυτοδικοίκηση δεν προσφέρεται για κομματικές καταγραφές και αντιπαραθέσεις. Πρέπει  να επιλέξουμε  φερέγγυα πρόσωπα , που δούλεψαν και πόνεσαν την αυτοδιοίκηση, που τη γνωρίζουν καλά και μπορούν να την υπηρετήσουν  σωστά, με διαφάνεια και δημιουργικότητα, να επιλέξουμε προγραμματικές δεσμεύσεις που μπορούν να τις εγγυηθούν τα πρόσωπα, για να μετουσιωθεί το νομικό πλαίσιο του νέου  θεσμού,  σε καθημερινό αποτέλεσμα προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης.
Σάκης Ζιώγας
Δικηγόρος- π. Δήμαρχος Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου