ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Συνεχίζει λαβωμένος - Διπλή προειδοποίηση έστειλαν οι ψηφοφόροι: με την απουσία τους και τη μείωση της διαφοράς με Ν.Δ. Μόνο κερδισμένο το ΚΚΕ

Χθες βράδυ στην Ιπποκράτους ο πρωθυπουργός
έκλεισε την πόρτα των εκλογών πίσω του. Για την ώρα







Διπλό μήνυμα -το ένα προς τον πρωθυπουργό και το άλλο προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος- έβγαλε η χθεσινή κάλπη των εκλογών για την αυτοδιοίκηση.Οσοι ψήφισαν, διατήρησαν μεν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, αλλά «λαβωμένο» σε αριθμούς ψήφων... και ποσοστά. Οσοι προτίμησαν την αποχή, που συγκέντρωσε εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό, έστειλαν σήμα κινδύνου σχεδόν σε όλα τα κόμματα.
Καθοριστική συνέπεια της χθεσινής ψήφου ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα έδειξε να το ερμηνεύει ως εντολή προς την κυβέρνησή του «να συνεχίσει τις αλλαγές για τη σωτηρία της χώρας».
Παρά τη σημαντική μείωση του γενικού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. δεν κατάφερε να αυξήσει το δικό της. Το ΠΑΣΟΚ «λαβώθηκε», αλλά η Ν.Δ. δεν εμφάνισε καμιά δυναμική. Αντίθετα, εντυπωσιακή άνοδο παρουσίασαν τα ποσοστά των υποψηφίων του ΚΚΕ, που είναι το μόνο καθαρά κερδισμένο κόμμα στις χθεσινές εκλογές. Σύμφωνα με την εκτίμηση όλων των αναλυτών, το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτο κόμμα με διαφορά δύο έως τρεις μονάδες. Το ποσοστό του εκτιμάται σε 34%-35% και το αντίστοιχο της Ν.Δ. 31%-32%.
Ο διλημματικός χαρακτήρας, τον οποίο προσέδωσε στις εκλογές ο πρωθυπουργός, εκτιμάται ότι απέδωσε εν μέρει, αφού συγκράτησε την πτώση των ποσοστών των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στην περιφέρεια Αττικής και στους μεγάλους δήμους.

Ο αντάρτης τρίτος
Καθοριστικό για την τελική απόφαση του πρωθυπουργού, αλλά και για τη διαμόρφωση του γενικότερου κλίματος, ήταν το αποτέλεσμα στην περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη της χώρας. Παρά τις έως πρόσφατα δημοσκοπικές προβλέψεις, ο «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δημαράς, περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός ήρθε πρώτος και ο της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας δεύτερος.
Ολοι οι μεγάλοι δήμοι θα κριθούν στο δεύτερο γύρο. Πάντως, σημαντική κάμψη εμφάνισε το ποσοστό του νυν δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη (35% έναντι 28% του αντιπάλου του Γ. Καμίνη). Ανοιχτή εμφανίζεται η μάχη Γκιουλέκα-Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, παρά το προβάδισμα του υποψηφίου της Ν.Δ. Το ίδιο ανοιχτή είναι η αναμέτρηση και στον Πειραιά, παρά το προβάδισμα του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα.
Σε δύο περιφέρειες (Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου) οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ διεκδικούσαν την εκλογή τους από τον πρώτο γύρο (μέχρι αργά τη νύχτα το ποσοστό τους άγγιζε το 50%). Ολες οι άλλες θα κριθούν την επόμενη Κυριακή. 

Το ακριβές απόσπασμα της δήλωσης του Γ. Παπανδρέου έχει ως εξής:
«Ελληνίδες και Ελληνες,
Ανέλαβα το τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα, αλλά και για κάθε ελληνική οικογένεια, εδώ και δεκαετίες. Ζήσαμε μαζί αυτή τη δύσκολη χρονιά. Η προσπάθεια που κάνουμε, δεν είναι μόνο δική μου, δεν είναι μόνο αυτής της κυβέρνησης, είναι προσπάθεια όλων μας.
Κάθε συμπολίτης μας, κάθε πολίτης της χώρας μας, χρειάστηκε να θυσιάσει κάτι από τη ζωή του, από την ευημερία του, για να διασφαλίσουμε το μείζον: τη συνέχειά μας ως κράτος, το μέλλον των παιδιών μας, το δικαίωμα να αλλάξουμε τη χώρα, τελικά, και το δικαίωμα να ελπίζουμε.
Αυτή τη δύσκολη χρονιά, τα καταφέραμε όλοι μαζί. Καταφέραμε να διαψεύσουμε όσους θεωρούσαν ότι η χώρα μας δεν έχει μέλλον. Και η δύσκολη αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί με καλύτερους όρους, με καλύτερες προϋποθέσεις.
Ξέρουμε ότι η αλλαγή δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά γι' αυτή την αλλαγή, ο ελληνικός λαός μάς έφερε στην εξουσία, ένα χρόνο πριν. Και σήμερα, επιβεβαίωσε ξανά ότι αυτή την αλλαγή θέλει και τώρα, αυτή την αλλαγή ζητά και τώρα.
Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας, μένοντας απόλυτα προσηλωμένοι στον μεγάλο κοινό μας στόχο. Πρώτα απ' όλα, στη σωτηρία της χώρας μας, αλλά και στη δημιουργία μιας πατρίδας καλύτερης, δικαιότερης, μιας οικονομίας βιώσιμης, που θα μας επιτρέπει να ορίζουμε εμείς οι ίδιοι τις τύχες μας. Να αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας, μακριά από επιτηρήσεις, μακριά από οικονομικές εξαρτήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου