ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κανένα στοιχείο μετά τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης - Καθαρά τα όπλα, έδειξε η βαλιστική...







Μετά από τα πρώτα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης προκύπτει ότι τα δύο όπλα που κατείχαν οι νεαροί που συνελήφθησαν στο Παγκράτι με τα πακέτα – βόμβες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επίθεση.Αυτό που ψάχνουν τώρα... οι αξιωματικοί είναι εάν αυτά τα δύο όπλα των 9 χιλιοστών έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Στον εισαγγελέα οδηγούνται εντός της ημέρας οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση των παγιδευμένων φακέλων, με παραλήπτες ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική επίθεση. Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.
Για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς", ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση, παλιότερα, εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.
Από την ανάκριση των συλληφθέντων δεν έχουν προκύψει νεώτερα στοιχεία, αφού και οι δύο νεαροί -ηλικίας 22 και 24 ετών- αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να δώσουν αποτυπώματα. Επίσης, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους δεν βρέθηκαν αξιοποιήσιμα στοιχεία.
Η Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους, αλλά όχι τα στοιχεία τους. Όπως, όμως, διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.
Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν τη Δευτέρα ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι Glock με τρεις γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες. Ο 22χρονος έφερε επίσης αλεξίσφαιρο γιλέκο, περούκα και καπέλο τύπου τζόκεϋ.
Βρέθηκε, επίσης, μία χειρόγραφη λίστα με δέκα διευθύνσεις, ανάμεσα στις οποίες και εταιρείες ταχυμεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ήδη ερευνάται αν και από εκεί έχουν σταλεί τις προηγούμενες ημέρες ή επρόκειτο να σταλούν ύποπτα δέματα.
Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, είχαν ως παραλήπτες την πρεσβεία του Βελγίου καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί. Και οι δύο εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου