ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Τα πάντα για τις εκλογές:" Πότε θα ψηφίσουμε" - "Πού ψηφίζουμε" - "Πώς ψηφίζουμε"...








Θα υπάρχουν σαφείς οδηγίες πάνω στο ψηφοδέλτιο όπως και αφίσες πίσω από το παραβάν που θα ενημερώνουν ότι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι δεν χρειάζονται «σταύρωμα»...
Πότε θα ψηφίσουμε
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, προκειμένου να επαληθευτεί επακριβώς το παραδοσιακό «από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου».
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν από τους αναρτημένους καταλόγους στους δήμους. Επίσης υπάρχει ειδικό σημείο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) με τον τίτλο «μάθε πού ψηφίζεις». Ειδικά για την Αττική υπάρχει και η Ιστοσελίδα της Νομαρχίας www.nom-athinas. gov. gr αλλά και η τηλεφωνική γραμμή 8011139000 με αστική χρέωση που λειτουργεί ήδη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και σας ενημερώνει.
Πώς ψηφίζουμε
Με την αστυνομική ταυτότητα ή οποιαδήποτε σχετική προσωρινή βεβαίωση των Αρχών (δηλαδή το διαβατήριο ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου-ψηφοφόρου). Θα υπάρχουν δύο κάλπες, μία για περιφερειάρχη και μία για δήμαρχο. Πρώτα ψηφίζουμε για δήμαρχο και κατόπιν για περιφερειάρχη.
Πάνω στα ψηφοδέλτια θα υπάρχει ειδική ένδειξη για τον αριθμό των σταυρών που προβλέπεται κατ' ανώτατο όριο να βάλει ο εκλογέας. Για τις περιφερειακές εκλογές ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης. Σταυρό προτίμησης, αντίθετα, χρειάζονται οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Για τις δημοτικές εκλογές σταυρό προτίμησης δεν χρειάζονται οι δήμαρχοι. Αντίθετα, σταυρό χρειάζονται οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ειδικά για την Αττική, στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού, Βόρειου, Δυτικού και Νότιου Τομέα βάζουμε έως και 4 σταυρούς. Στις περιφερειακές ενότητες Πειραιώς και Ανατολικής Αττικής μέχρι 3 σταυρούς, στην περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής μέχρι 2 σταυρούς και στην περιφερειακή ενότητα Νήσων μέχρι έναν σταυρό.
Ποιοι ψηφίζουν
* Ολοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/1992 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
* Οι πολίτες των 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά κατοικούν στην Ελλάδα, έχουν συμπληρώσει τα 18 και είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου ή της κοινότητας που κατοικούν μέχρι 31/8/2010.
* Οι ομογενείς, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν συμπληρώσει τα 18 και είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι 31/8/2010.
**Οι νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών οι οποίοι επίσης δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια, αλλά κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν κλείσει τα 18 και είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Τέλος, οι ετεροδημότες ψηφίζουν μόνον στον δήμο ή την κοινότητα που είναι εγγεγραμμένοι και όχι στον τόπο διαμονής τους.
Δεν ψηφίζουν
* Οσοι έχουν στερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν είναι μόνο δικαίωμα, είναι και υποχρέωση. Κατ' εξαίρεση δεν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν:
* Οι κάτοικοι του εξωτερικού.
* Οσοι είναι πάνω από 70 ετών.
* Οσοι βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χιλιόμετρα από το εκλογικό τμήμα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εφοδιαστούν με την ειδική βεβαίωση (χιλιομετρική απόσταση) από τον δήμο της περιοχής.
Αν κάποιος διαπιστώσει ότι είναι διπλοεγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή και περισσότερων δήμων, θα ψηφίσει στον δήμο όπου έχει εγγραφεί τελευταία. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις στη συνέχεια συγκεντρώνονται στο υπουργείο Εσωτερικών και διασταυρώνονται. Η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.
Αν υπάρχουν διαφορές στα στοιχεία της ταυτότητας και σε εκείνα που υπάρχουν στους εκλογικούς καταλόγους, πρόβλημα υφίσταται αν οι διαφορές αυτές είναι ουσιώδεις. Αν δεν είναι, ο εκλογέας ψηφίζει κανονικά. Αν είναι ουσιώδεις, πρέπει να βγάλει πιστοποιητικό ταυτοπροσωπείας από τον δήμο. 
ΥΓ ΑΕΤΟΙ: Θα λείψουμε  για μερικές ώρες σήμερα, γιατί θα πάμε να ψηφίσουμε στον τόπο καταγωγής μας και ίσως αργήσουμε να επιστρέψουμε. Συγχωρέστε μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου