ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μη ικανοποιημένοι από την εργασία τους οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης...









Οκτώ στους δέκα δικηγόρους της Θεσσαλονίκης δεν είναι ικανοποιημένοι από το επάγγελμά τους, ενώ ένας στους τέσσερις νιώθει εξουθενωμένος ή είναι στα πρόθυρα της εξουθένωσης.Αυτό προκύπτει από έρευνα που παρουσιάστηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο... εκδήλωσης με θέμα «Η εξουθένωση και η ικανοποίηση από την άσκηση της δικηγορίας», που διοργάνωσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 92 δικηγόρων -ηλικίας από 25 έως 65 ετών- με τη μέθοδο της συμπλήρωσης ερωτηματολογίων και διενεργήθηκε από τη δικηγόρο και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Σαλμάν Λέιλα και την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαρία Πλατσίδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μόνο το 17,6% των δικηγόρων δηλώνουν ικανοποιημένοι από το επάγγελμά τους και μόλις το 13% από το μισθό του.
Επιπλέον, το 25,5% των ερωτηθέντων διαπιστώθηκε ότι είναι επαγγελματικά εξουθενωμένοι (7%) ή βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της επαγγελματικής εξουθένωσης (18,5%).
«Οι δικηγόροι ανήκουν στην ομάδα των επαγγελματιών που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης», είπε η κα. Λέιλα, εξηγώντας ότι ο όρος αυτός είναι πιο γνωστός ως «κάψιμο» ή «burn-out» στα αγγλικά.
Περαιτέρω, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας, τόνισε ότι το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης πλήττει περισσότερο τους νεότερους, τους ανύπαντρους και τις γυναίκες δικηγόρους. Πιο εξουθενωμένοι επίσης παρουσιάζονται όσοι δουλεύουν σε δικηγορικό γραφείο ως συνεργάτες δικηγόροι, και όχι όσοι έχουν δικό τους δικηγορικό γραφείο.
«Η έρευνα δείχνει ότι το burnout δεν σχετίζεται με τις ώρες εργασίας, αλλά με το πόσο ικανοποιημένος είναι κάποιος από τη δουλειά του», επισήμανε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου