ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Τον Ιανουάριο η τρίτη δόση...







«Δεν τίθεται με κανέναν τρόπο θέμα αναβολής για τον Ιανουάριο της καταβολής της τρίτης δόσης, ύψους 9 δισ. ευρώ των δανείων των χωρών μελών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα», ξεκαθάρισε στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις... επιτρόπου Όλι Ρεν. Η τοποθέτηση αυτή του εκπροσώπου του Όλι Ρεν έγινε σε συνέχεια δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας Γιόζεφ Πρελ το πρωί της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, ο οποίος, άφησε να εννοηθεί ότι η εκταμίευση της τρίτης δόσης των δανείων, που είναι προγραμματισμένη για το Δεκέμβριο, θα μετατεθεί για τον Ιανουάριο. Κατά τον κ. Πρελ, «δεν υπάρχει αυτόματη εκταμίευση του συμφωνηθέντος ποσού από την χώρα του, καθώς η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες για τα έσοδα του προϋπολογισμού». «Περιμένουμε, είπε, νέα δεδομένα από την Ελλάδα, και φαίνεται ότι θα είναι σαφώς καλύτερα.
Ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο ΣΚΑΪ ότι η αναβολή της τρίτης δόσης ήταν γνωστή και έγινε για «τεχνικούς λόγους», διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ταμειακό πρόβλημα το Δεκέμβριο.
Αλλά και από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για «συνήθη γραφειοκρατική διαδικασία» και ότι ήταν εξαρχής γνωστό ότι η τρίτη δόση θα καταβάλλετο δέκα ημέρες μετά το Ecofin. «Με δεδομένο ότι μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων, η εκταμίευση αναβάλλεται για τον Ιανουάριο, όπως ακριβώς είχε γίνει και τον Αύγουστο», προσθέτει η κυβέρνηση.

Τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης συνδέουν άμεσα την μετάθεση της δόσης με την αναθεώρηση του ελλείμματος.
Στο μεταξύ, στη Βουλή κατατίθεται την Πέμπτη ο προϋπολογισμός του 2011, ο οποίος θα περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα με στόχο την εξοικονόμηση τουλάχιστον 4 δισ. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε το Eurogroup ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τους στόχους του μνημονίου, που σημαίνει περαιτέρω μείωση του ελλείμματος στο 7,6% το 2011, από 9,11% που εκτιμάται πλέον ότι θα είναι το 2010.
Από ην πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να τείνει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να απορροφήσει τα περισσότερα από 20 δισ. ευρώ με τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι το 2013. Στο πλαίσιο αυτό, θα διαθέσει εμπειρογνώμονες για την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων, ενώ, αναγνωρίζοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, η Ε.Ε. έχει διασφαλίσει την πλήρη χρηματοδότηση των έργων μέσω της δυνατότητας να χρηματοδοτήσει η Ελλάδα το 20%-25% -της εθνικής συμμετοχής για την υλοποίηση των προγραμμάτων- με δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κασιμάτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για απραξία ως προς την ανάπτυξη. «Δεν υπάρχουν πλέον αντοχές και περίμενα από τον κ. Παπακωνσταντίνου να τηρήσει άλλη στάση στο Eurogroup και να μη δηλώσει έτοιμος να λάβει άλλα μέτρα, αν χρειαστεί», τόνισε ο κ. Κασιμάτης και προέβλεψε ότι θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη το πρώτο τρίμηνο του 2011.
«Χωρίς απολύσεις στο δημόσιο το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα δε θα λυθεί», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Στέφανος Μάνος και προέβλεψε ότι το έλλειμμα του 2010 θα φτάσει το 11% και όχι το 9,5%, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.
ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου