ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Εγνατία Οδός: Έρχονται έξι σταθμοί διοδίων σε τρεις μήνες!!! - Το ΤΕΟ αύξησε αιφνιδιαστικά από την Δευτέρα τα διόδια των Μαλγάρων, εν αγνοία της «Εγνατία Οδός ΑΕ»...









Φωτιά στις τσέπες των διερχομένων στην Εγνατία οδό, βάζουν οι πρόσφατες αυξήσεις των διοδίων, αλλά και τα νέα διόδια που έρχονται σύντομα, καθώς προγραμματίζεται η λειτουργία άλλων έξι σταθμών κατά μήκος του υπερεθνικού αυτοκινητόδρομου. Από την περασμένη... Δευτέρα 15 Νοεμβρίου αυξήθηκαν αιφνιδιαστικά τα διόδια στα Μάλγαρα, από 2 ευρώ σε 2,80 για τα επιβατικά αυτοκίνητα. «Ο σταθμός των Μαλγάρων είναι ο μόνος που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναπροσάρμοσε την τιμή, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτα», δήλωσε στον «Π» ο αντιπρόεδρος της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Γιάννης Τσακλίδης, ο οποίος προανήγγειλε συγχρόνως την ένταξη νέων σταθμών διοδίων από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Κομοτηνή, εντός τριών - τεσσάρων μηνών.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Γ. Τσακλίδη, τα διόδια των Μαλγάρων επρόκειτο να ενταχθούν σύντομα στην Εγνατία οδό, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο «το θέμα μπλόκαρε».
Επικαλούμενος τα «πιεστικά οικονομικά προβλήματα», τις «τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις» της εταιρίας «Εγνατία Οδός ΑΕ», αλλά και τις «ασφυκτικές πιέσεις της Ε.Ε.», ο Γιάννης Τσακλίδης, δήλωσε ότι «σύντομα θα εγκαταστήσουμε άλλους έξι πρόχειρους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό», καθώς, όπως είπε «η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος θα πάρει χρόνο». Άφησε να εννοηθεί ότι τα νέα συμβατικά διόδια είναι απόφαση της κυβέρνησης, καθώς υπογράμμισε ότι «την πολιτική διοδίων την ασκεί το υπουργείο Οικονομικών». Σύμφωνα με τον κ. Τσακλίδη, σε λίγους μήνες θα λειτουργήσουν διόδια στην Ηγουμενίτσα, στα Ιωάννινα, στα Γρεβενά (Βενέτικος ποταμός), Πολύμυλος (λειτουργούν από τις 14 Σεπτεμβρίου), Νυμφόπετρα, Παγγαίο και Κομοτηνή. Όσο για το κόστος των νέων διοδίων, είπε ότι «θα είναι περίπου ίδιο με αυτό του Πολυμύλου».
Παράλληλα προχωρά η διαδικασία των ηλεκτρονικών διοδίων στην Εγνατία οδό, καθώς «βγήκε στον αέρα» ο διεθνής διαγωνισμός. Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας είπε ότι «καλούμε εταιρίες που έχουν εξειδίκευση στο αντικείμενο και συζητάμε». Αυτή η φάση «της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου», όπως την χαρακτήρισε, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ώστε στη συνέχεια «να περάσουμε στη φάση προεπιλογής».
Να σημειωθεί ότι μετά την αύξηση των διοδίων στα Μάλγαρα, το ταξίδι από τη Δυτική Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη μετ? επιστροφής, αυξήθηκε από 9,60 στα 11,20 ευρώ, ενώ όταν λειτουργήσει και ο σταθμός της Νυμφόπετρας θα επιβαρυνθεί το κόστος με άλλα 5,60 ευρώ. Η εγκατάσταση σε λίγους μήνες άλλων τριών σταθμών διοδίων προς τα δυτικά, θα καταστήσει πανάκριβο το ταξίδι στην Ήπειρο, αφού από Κοζάνη μέχρι Ηγουμενίτσα μετ' επιστροφής τα διόδια θα κοστίζουν 16,80 ευρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου