ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

“Οχι” προέδρων ΤΕΙ στις αλλαγές του υπουργείου...







Απορρίπτουν το μοντέλο διοίκησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που προτείνει το υπουργείο Παιδείας, οι πρόεδροι των ΤΕΙ.Σε ανακοίνωσή τους μετά το τέλος της συνεδρίασης το βράδυ του Σαββάτου οι πρόεδροι των ΤΕΙ επισημαίνουν ότι οι θέσεις και οι... απόψεις τους δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν από το υπουργείο Παιδείας.
“Η Σύνοδος διαπιστώνει ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να γίνει ένα ΑΕΙ αποτελεσματικό, αναγνωρίσιμο και κοινωνικά υπόλογο, δεν είναι το μοντέλο διοίκησης που προτείνεται. Αμφισβητεί ότι είναι δυνατό να υπάρξουν προσωπικότητες ισχυρές και ενεργές που θα ενταχθούν στο διοικητικό πλαίσιο των ΑΕΙ και θα υπηρετήσουν τον Θεσμό. Πρωτεύει η οικοδόμηση κουλτούρας ποιότητος στα ΑΕΙ καθώς και αντικειμενικής και αξιοκρατικής λειτουργίας, που δεν διασφαλίζονται με όσα διαλαμβάνονται στο κείμενο” αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Σύνοδος προτείνει να μελετηθεί η ενσωμάτωση αρχών Διαχείρισης Ολικής Ποιότητος και διαδικασιών πιστοποίησης, παράλληλα με τον εμπλουτισμό των οργάνων διοίκησης, με επιλεγόμενες, από τα ίδια τα ΤΕΙ, ακαδημαϊκές προσωπικότητες σε περιορισμένο αριθμό.
Όσον αφορά στο θέμα της χωροταξικής αναδιάρθρωσης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, οι Πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων επισημαίνουν ότι σήμερα είναι περισσότερο απαραίτητος από ποτέ ο «Καλλικράτης» σε όλο το φάσμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και με ευθύνη των ίδιων των ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου