ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Προχωρούν οι πληρωμές στο πρόγραμμα "Θησέας" λέει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά άλλα λένε οι εργολήπτες...










Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας : "Με ταχείς ρυθμούς εκτελείται το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αφού μέχρι σήμερα έχουν γίνει πληρωμές €22.749.058,94 για 692 δράσεις έργων, ενώ το επόμενο δεκαήμερο πρόκειται να εκταμιευτούν... ακόμη €6.012.564,80 για 195 δράσεις έργων ανεβάζοντας το συνολικό ποσό πληρωμών μέχρι τέλος Νοεμβρίου, στο ύψος των €28.761.623,74 που αντιστοιχούν σε 887 δράσεις έργων. Από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» για το 2010 υπολείπονται πληρωμές €8.337.393,92 που αντιστοιχούν σε ακόμη 277 δράσεις έργων, για τα οποία εκτιμάται η αποπληρωμή τους περί τα τέλη του έτους. Ως ποσοστό επί των συνολικών εκτελεσμένων δράσεων έργων εξοφλείται το 76,20% (877 από τα 1164 δράσεις), ενώ ως προς τα συνολικά ποσά, εξοφλείται το 77,53% (€28.761.623,74 από σύνολο δράσεων έργων €37.099.017,66). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δυτική Μακεδονία από την τελευταία δόση του πανελλαδικού κονδυλίου πληρωμών του «ΘΗΣΕΑ» που ήταν περίπου €27.000.000,00, έλαβε το ποσό των €6.012.564,80, δηλαδή περίπου 22,50%. Η κυβέρνηση προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση του πολίτη, την ισόρροπη εθνική ανάπτυξη και την ορθολογική οργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών του κράτους μέσω συντονισμένων δράσεων και χρηματοδοτήσεων, συνεχίζει την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας με την παράλληλη ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που αποτελεί την ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας".
Σε όλα αυτά όμως υπάρχει και ο αντίλογος των εργοληπτών Δημοσίων έργων Δυτικής Μακεδονίας που με Επιστολή που απέστειλαν στο Υπουργείο Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, στο Πρόεδρο της βουλής στους Βουλευτές της Περιφέρειας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στις Νομαρχίες επισημαίνουν ότι βρίσκονται "σε αδιέξοδο αφού τα συσσωρεμένα χρέη των φορέων του δημόσιου τομέα προς αυτούς ανέρχονται στα 30 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ είναι από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, τα 18 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα Ε.Π.Α.Δ.Υ.Μ. και τα 4 εκατομμύρια ευρώ από τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά Προγράμματα". Ακόμη τονίζουν στην επιστολή ότι "η μη πληρωμή των λογαριασμών από τους φορείς καθώς και η δραματική μείωση δημοπρατούμενων έργων έχουν οδηγήσει τους Εργολήπτες στην ανεργία και την υπερχρέωση, με αποτέλεσμα σήμερα οι περισσότεροι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Τα Δ.Σ. των Συνδέσμων Εργοληπτών της περιφέρειας με ομόφωνες αποφάσεις τους διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς, Κυβέρνηση - Περιφέρεια –Νομαρχίες Δήμους και Κοινότητες, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να εξοφλήσουν άμεσα και νομιμότοκα τα οφειλόμενα ποσά. Σε διαφορετική περίπτωση υπογραμμίζετε στην επιστολή θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις".
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας έρχεται να "χρυσώσει" το χάπι, καθώς βγήκε μετά την επιστολή που απέστειλε ο σύλλογος εργοληπτών Δημοσίων έργων Δυτικής Μακεδονίας. Όσο για την ανταπάντηση δεν την είδαμε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου