ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Νέα εγκύκλιος για την ψήφο των δικαστικών αντιπροσώπων...

http://www.eklogika.gr/uploads/kalpi.jpg







Διευκρινιστική εγκύκλιο για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους δικαστικούς αντιπροσώπους εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Διευκρινίζεται ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις περιφερειακές εκλογές ψηφίζουν μόνο εφόσον είναι... εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο δήμου της χωρικής αρμοδιότητας της οικείας περιφέρειας στην οποία ασκούν τα καθήκοντά τους, υπό τον όρο ότι οικεία περιφέρεια νοείται η αντίστοιχη αιρετή περιφέρεια.
Στην εγκύκλιο, παρέχονται διευκρινίσεις και για την περίπτωση που οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο δήμου στον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους (αλλά σε άλλον της ίδιας περιφέρειας). Σε αυτή την περίπτωση ψηφίζουν, υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνουν το δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
Για τις περιφερειακές εκλογές, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν ψηφίζουν εάν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο δήμου που δεν ανήκει στην ίδια κατά τα ανωτέρω περιφέρεια. Προκειμένου δε για τις δημοτικές εκλογές δεν ψηφίζουν εάν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο δήμου που δεν ανήκει στην χωρική περιφέρεια του συνενούμενου «Καλλικράτειου» δήμου.
Δύο διαφωτιστικά παραδείγματα, που αναφέρονται στην εγκύκλιο, είναι:
Δικαστικός αντιπρόσωπος, δημότης του δήμου Καλλιθέας Αττικής, που ασκεί τα καθήκοντά του στο δήμο Παπάγου - Χολαργού, ψηφίζει για ανάδειξη περιφερειακών αρχών, δεδομένου ότι είναι εγγεγραμμένος σε δήμο που ανήκει στην ίδια περιφέρεια (Αττικής) όπου ανήκει και ο δήμος της άσκησης των καθηκόντων του.
Αντίθετα, δεν ψηφίζει για ανάδειξη δημοτικών αρχών, δεδομένου ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους ενός εκ των συνενούμενων δήμων Παπάγου - Χολαργού.
Αν, όμως, ο δικαστικός αντιπρόσωπος είναι δημότης του νυν δήμου Παπάγου Αττικής και ασκεί τα καθήκοντά του στο νυν δήμο Χολαργού, ψηφίζει τόσο για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών, δεδομένου ότι είναι εγγεγραμμένος σε δήμο που ανήκει στην ίδια περιφέρεια (Αττικής) όπου ανήκει και ο δήμος της άσκησης των καθηκόντων του, όσο και για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών, δεδομένου ότι είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο δήμου που ανήκει στην περιφέρεια του νέου «Καλλικράτειου» δήμου Παπάγου - Χολαργού που ασκεί τα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου