ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Η πρώτη συνάντηση του Γιώργου Δακή και των Νέων Αντιπεριφερειαρχών με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη...









Μία πρώτη ενημερωτική συνάντηση είχαν χτες ο απερχόμενος διορισμένος περιφερειάρχης και ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της αποχώρησης του πρώτου και της ανάληψης καθηκόντων από τον δεύτερο στη 1 Ιανουαρίου 2011. Παρόντες στην συνάντηση... που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Πριφέρειας στη ΖΕΠ, ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, ενώ απουσίαζε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης. Γιώργος Κίρκος και Γιώργος Δακής διαβεβαίωσαν ότι στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν κι άλλες συναντήσεις και θα υπάρξει μία άψογη συνεργασία για την αναγκαία ενημέρωση και την ομαλή μετάβαση από τον διορισμένο περιφερειάρχη στην αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης χαρακτήρισε «σημαντικό το γεγονός» της «ουσιαστικής συνεργασίας», αυτό «το μεταβατικό διάστημα από την κρατική περιφέρεια στην αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση». Σημείωσε ότι «τα ζητήματα είναι πολλά και σημαντικά, τόσο αυτά της καθημερινότητας, αλλά και τα θέματα στρατηγικού χαρακτήρα». Ο Γ. Δακής εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τον κ. Κίρκο μπορούμε να έχουμε μία άριστη συνεργασία αυτό το διάστημα προς όφελος της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά για όλους τους συμπατριώτες μας.
Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την κάλυψη της προσπάθειας που κάναμε στις πρώτες περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το έργο σας για την ενημέρωση των συμπατριωτών μας, γιατί πραγματικά η περίοδος που έρχεται είναι αρκετά δύσκολη, τα οικονομικά δεδομένα εξαιρετικά δυσχερή και βέβαια σε όλα αυτά μέσα από μία συνεργασία και μία προσπάθεια μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις και να βοηθήσουμε τον τόπο μας να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά».
Ο αιρετός περιφερειάρχης είπε ότι οι τοπικοί αντιπεριφερειάρχες θα στεγάζονται στις σημερινές νομαρχίες, ενώ οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες θα στεγάζονται μαζί με τον αιρετό περιφερειάρχη στο διοικητήριο της ΖΕΠ, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αρκετά ζητήματα που θα τακτοποιηθούν σε βάθος χρόνου».
Ο Γιώργος Κίρκος τόνισε ότι «συναντιόμαστε σήμερα με τον εκλεγμένο περιφερειάρχη, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει». Δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής» επειδή «η περιφερειακή ανάπτυξη και η αποκέντρωση, που στην αρχή υπήρχαν ως προβληματισμοί, αυτή τη στιγμή γίνονται πραγματικότητα. Θα πρέπει να πούμε βεβαίως ότι χρειάζεται να γίνουν πάρα πολλά. Εκλέχτηκε ο περιφερειάρχης και το περιφερειακό συμβούλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι έχει τελειώσει το μεγάλο πρόταγμα της περιφερειακής ανάπτυξης. Έχουμε να δώσουμε σκληρό αγώνα. Φεύγουμε από έναν συγκεντρωτισμό, που δυστυχώς τον εκφράζω κι? εγώ εδώ και μερικούς μήνες και πάμε σε μία αποκεντρωμένη, αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, που θα λογοδοτεί στους πολίτες που διοικεί».
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης καλωσόρισε τόσο τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη όσο και τους αντιπεριφερειάρχες, προσθέτοντας ότι «περισσότερα θα πούμε στις 31 Δεκεμβρίου» κατά τη διάρκεια της επίσημης παραλαβής - παράδοσης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου