ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δυτική Μακεδονία: Στον δεύτερο γύρο: η Περιφέρεια, τρεις πρωτεύουσες και άλλοι πέντε δήμοι...








Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και οι τρεις δήμοι των πρωτευουσών ισάριθμων νομών, εκτός από το δήμο Γρεβενών, στον οποίο ο ανεξάρτητος υποψήφιος, προερχόμενος από τη ΝΔ, Δημοσθένης Κουπτσίδης κέρδισε την δημαρχία... Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής, είναι το φαβορί του δεύτερου γύρου, καθώς προηγείται με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Παπαϊορδανίδη. Ο Γ. Δακής συγκέντρωσε το 46,29% των ψήφων και ο Γ. Παπαϊορδανίδης το 38,41%. Στο ΠΑΣΟΚ και στο στρατόπεδο του υποψήφιου περιφερειάρχη που υποστηρίζει, ήταν χτες συγκρατημένα αισιόδοξοι, ωστόσο δεν κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά στο «ψυχολογικό όριο των πέντε ποσοστιαίων μονάδων.
Από τους συνολικά δώδεκα δήμους οι εκλογές τελείωσαν από την πρώτη Κυριακή, σε συνολικά τέσσερις δήμους, ενώ οι οκτώ πάνε στον δεύτερο γύρο, συμπεριλαμβανομένων των πρωτευουσών των τριών νομών και του δήμου Εορδαίας. Ο δήμος Γρεβενών είναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού που «καθάρισε», καθώς ο Δημοσθένης Κουπτσίδης κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία του 53,74%, ενώ μακράν δεύτερος είναι ο Δημήτρης Ζήσης του ΠΑΣΟΚ με 39,55%. Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή εκλέχτηκε στον δήμο Ορεστίδος ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ανεξάρτητος υποψήφιος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, με το συντριπτικό ποσοστό του 65,78%. Η υποψήφια της ΝΔ Μαρία Τερζοπούλου ήρθε δεύτερη με 30,20%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε το δήμο Ορεστίδος, στον οποίο δήμαρχος ήταν μέχρι τώρα ο Νίκος Τοτονίδης.
Στο δήμο Νεστορίου εκλέχτηκε ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητος υποψήφιος, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο οποίος έκανε κυριολεκτικά, περίπατο, κατακτώντας το 68,86% των ψήφων. Ο Θωμάς Ανδρεόπουλος της ΝΔ δεν μπόρεσε να αντισταθεί, λαμβάνοντας μόλις το 31,14%. Στο δήμο Πρεσπών, με δύο δεξιούς υποψηφίους, επικράτησε ο Βασίλης Τσέπας, κερδίζοντας τον νυν δήμαρχο Λάζαρο Ναλμπαντίδη, ο οποίος εγκαταλείπει τον δημαρχιακό θώκο.
Στο δήμο Κοζάνης πρωτιά πήρε ο νυν δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας (ΠΑΣΟΚ) και προηγείται της Άννας Νανοπούλου κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες. Η μάχη θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.
Στον δήμο Καστοριάς ο ανεξάρτητος υποψήφιος από το χώρο της ΝΔ, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης έρχεται πρώτος και θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ, απερχόμενο νομάρχη, Κώστα Λιάντση. Στο δήμο Φλώρινας, την πρωτιά έλαβε με 11 μονάδες διαφορά ο εκλεκτός της ΝΔ, απερχόμενος νομάρχης, Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ, Αιμίλιο Ασπρίδη. Η επίσημη του κυβερνώντος κόμματος, Όλγα Μούσιου -Μυλωνά, πέρασε τρίτη και αποκλείστηκε.
Στον μεγάλο σε πληθυσμό δήμο Εορδαίας, τηρήθηκε η παράδοση να βγαίνει δήμαρχος αντάρτης. Στα 100 από τα 104 εκλογικά τμήματα, πρώτη ήρθε η ανεξάρτητη υποψήφια της ΝΔ, Παρασκευή Βρυζίδου με 39,19%, η οποία θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Λάζαρο Λωτίδη, που έλαβε ποσοστό 29,66%. Ο απερχόμενος δήμαρχος Πτολεμαΐδας, Γρηγόρης Τσιούμαρης, που ως αντάρτης την προηγούμενη φορά είχε εκλεγεί, τώρα με το χρίσμα ήρθε τρίτος με ποσοστό 24,21%.
Τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στους υπόλοιπους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, είναι: Στον δήμο Αμυνταίου ο «γαλάζιος» Μάκης Ιωσηφίδης και ο «πράσινος» Κώστας Θεοδωρίδης. Στον δήμο Δεσκάτης ο ανεξάρτητος υποψήφιος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, Νικόλαος Μίγγος και ο Δημήτρης Καραστέργιος της ΝΔ. Επαναληπτικές εκλογές θα έχουμε στους τέσσερις δήμους του νομού Κοζάνης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου