ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ευάγγελος Καρλόπουλος: Εκλέγουμε Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας...









Δεν έχω την τύχη να γνωρίζω προσωπικά τον κ. Παπαϊορδανίδη. Τον εκτιμώ απλά και μόνον επειδή αποδέχθηκε να «πάρει στις πλάτες του» έναν φαινομενικά άνισο αγώνα, έστω και αν επενδύει σε απολύτως θεμιτά μεσοπρόθεσμα πολιτικά οφέλη. Δεν το κρύβω ότι... προτιμώ κάποιον που επιλέγει συνειδητά ή αυθόρμητα να αποκρούσει ένα κρίσιμο «πέναλτι», από όλους όσοι προτιμούν να ζεσταίνουν τον «πάγκο» ή να συνωστίζονται στην «έξοδο κινδύνου».
Γνωρίζω τον κ. Δακή. Λιγότερο σε προσωπικό επίπεδο και περισσότερο βέβαια μέσα από τη θεσμική παρουσία του ως Νομάρχης Κοζάνης. Εκτιμώ ότι διαθέτει πολιτικό ένστικτο, ικανότητα σύνθεσης, αντίληψη των προβλημάτων και το αναγκαίο θάρρος να υπερασπίζεται τις επιλογές του. Κατά την ταπεινή και εντελώς υποκειμενική άποψή μου, στα τέσσερα χρόνια της θητείας του ως Νομάρχης, δεν επεδίωξε ή στερήθηκε των υπηρεσιών ενός παραγωγικού και συμβουλευτικού πυρήνα τεχνοκρατών σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για τον ν. Κοζάνης.
Δεν προσπαθώ να κρατήσω ίσες αποστάσεις από τους δύο βασικούς διεκδικητές της Περιφέρειας, αλλά να υπογραμμίσω ότι και οι δύο υποψηφιότητες είναι σοβαρές, έχουν την δυναμική τους και πλαισιώνονται σε γενικές γραμμές από αξιόλογα ονόματα σε επίπεδο περιφερειακών συμβούλων. Στο κάτω-κάτω της γραφής, αυτοί δήλωσαν «παρών» στο ανοιχτό προσκλητήριο συμμετοχής και οι υπόλοιποι, καλό είναι να είμαστε φειδωλοί και σοβαροί στις μελλοντικές, εκ του «καναπέ» κριτικές μας.
Κατά συνέπεια, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά για τον μέσο ψηφοφόρο της Δ. Μακεδονίας, αν δεν έμπαινε το εκβιαστικό δίλημμα της άμεσης σύνδεσης των περιφερειακών εκλογών με την αποδοχή ή όχι των βασικών Κυβερνητικών επιλογών. Δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει ο θείος μου στο Χρώμιο, που βιώνει συγκεκριμένα και χρόνια καθημερινά προβλήματα, να επιλέξει Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη με γνώμονα το αν συμφωνεί ή όχι με την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Τίθεται σοβαρό θέμα αλλοίωσης της άμεσης έκφρασης των Πολιτών και αδυναμία σεβασμού του δημοκρατικού δικαιώματος αυτό-οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών.
Η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν σαφώς πολιτική επιλογή και η πλέον ανώδυνη λύση στη συγκεκριμένη χρονική και οικονομική συγκυρία. Υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές ή πρακτικές; Βεβαίως και υπήρχαν αλλά δεν είναι το ζητούμενο των προσεχών εκλογών.
Οι εκλογές της επόμενης Κυριακής θα εκλέξουν Περιφερειάρχη και Δημάρχους. Ας γίνουν με κριτήρια που θα καθορίσουν οι τοπικές κοινωνίες και όχι με εκβιαστικά διλήμματα που θυμίζουν τηλεοπτικό παιχνίδι για την next top Κυβέρνηση. Θα ψηφίσω αυτόν που θεωρώ ικανότερο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις προοπτικές της τοπικής και περιφερειακής κοινωνίας μου, μακριά από τα εκβιαστικά διλήμματα της κεντρικής εξουσίας σε κυβερνητικό και αντιπολιτευτικό επίπεδο.
Μιλώντας για τους ικανότερους, θεωρώ σκόπιμο να σας μεταφέρω ένα χαρακτηριστικό ιστορικό παράδειγμα αναφορικά με την στελέχωση των εκλογικών συνδυασμών.
Ο Ισαάκ Νεύτωνας υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών. Θεμελίωσε τη σύγχρονη Φυσική Επιστήμη, ανέδειξε τη Λογική στην ερμηνεία των φυσικών φαινομένων, πρόσφερε τα μέγιστα στον διαφορικό λογισμό, συν-διαμόρφωσε την πορεία του σύγχρονου επιστημονικού κόσμου. Στην ηλικία των 46 χρονών εισήλθε ως βουλευτής στο Βρετανικό Κοινοβούλιο. Συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις συνεδριάσεις. Επί 18 μήνες παρουσίας ποτέ δεν μίλησε, ποτέ δεν σχολίασε, απλά σημείωνε στο προσωπικό του ημερολόγιο. Στον 19ο μήνα, στα πλαίσια μιας θυελλώδους συνεδρίασης του Βρετανικού Κοινοβουλίου, σηκώθηκε και ζήτησε τον λόγο. Το Κοινοβούλιο πάγωσε! Άκρα σιωπή! Ο εφάμιλλος του Αριστοτέλη επιτέλους θα μιλούσε. Είπε μόλις μερικές λέξεις: «Σας παρακαλώ, κλείστε το μεγάλο παράθυρο γιατί κάνει ρεύμα…».
Σεβαστά τα PhDs, τα ΜΒΑs και τα κάθε είδους ΝΒΒxs. Στις εκλογές δεν προσλαμβάνουμε υπαλλήλους και δεν ανταμείβουμε προσωπικές διαδρομές. Εκχωρούμε δημοκρατικά δικαιώματα και υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας. Ψηφίστε όποιον θεωρείτε ικανότερο. Απλά, φροντίστε έστω για ένα λεπτό, να τον κοιτάξετε στα μάτια… 

Υ.Γ: Καλό βόλι!
Ευάγγελος Καρλόπουλος
Βιωματικά Χρωμιώτης, Καποδιστριακά Αιανιώτης, Καλλικρατικά Κοζανίτης
MSc Χημικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου