ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ώρα μηδέν για τις (πρόωρες) εκλογές - Τα σενάρια και οι κρίσιμες αποφάσεις της Κυριακής...







Λιγότερο από 15 ώρες έχουν μείνει για να ανοίξουν οι κάλπες και οι πολίτες θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις τους, σε ένα άκρως θολό τοπίο ανάμεσα σε διλήμματα, πακέτα βόμβες, ανθελληνικά δημοσιεύματα, spreads στα ύψη και πάλι και το φάντασμα της χρεωκοπίας... να σκιάζει πάλι τη χώρα. Τόσο στην τελευταία του προεκλογική ομιλία όσο και σε σημερινή συνέντευξη στα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός επανέλαβε το δίλημμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, λέγοντας πως οι πολίτες έχουν δίλημμα εάν θέλουν να συνεχίσουν μπροστά με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή να πάμε πίσω σε περιπέτειες.
Μάλιστα, αυτή τη φορά έκανε ένα βήμα περισσότερο ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για αντιπατριωτικές απόπειρες υπονόμευσης μπροστά στις οποίες δεν θα διστάσει να πράξει αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες εννοώντας σαφώς πως εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τότε οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος.
Το δίλημμα και η απειλή του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές τις τελευταίες ημέρες έχει εκτινάξει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με σύσσωμη την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί ότι σέρνει τη χώρα σε περιπέτειες με τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και για εκβιασμούς των πολιτών.
Πάντως, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει δημιουργήσει τριγμούς και στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τους δύο κορυφαίους υπουργούς, Εσωτερικών και Οικονομικών να εισηγούνται πρόωρες εκλογές μέχρι και τον Μάρτιο του 2011, ενώ στην αντίπερα όχθη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι άλλοι υπουργοί διαφωνούν.
Πάντως, όσο πλησιάζει η ώρα της ψήφου για τους Έλληνες πολίτες φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο με το που βρίσκεται ο πήχης των κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ να θεωρεί σίγουρες τουλάχιστον 4 περιφέρειες, ενώ η Νέα Δημοκρατία ποντάρει πολλά στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πώς αντιδρά η οικονομία στις πρόωρες εκλογές
Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαίνεται πως σκορπά φόβους και ανησυχία στις διεθνείς αγορές, οι οποίες δεν δίστασαν για άλλη μία φορά να τιμωρήσουν την χώρα, εκτοξεύοντας τα spreads πάνω από τις 900 μονάδες, σε επίπεδα δηλαδή που ήταν η Ελλάδα πριν καν μπει στον μηχανισμό στήριξης.

Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στην ουσία βλέπει τους κόπους των τελευταίων μηνών να καταστρέφονται, ενώ το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι οι πρόωρες εκλογές θα είναι καταστροφικές για την σταθερότητα της χώρας, ενώ εκφράζει έντονα τους φόβους ότι η εφαρμογή του Μνημονίου θα τεθεί σε κίνδυνο.
Από την ημέρα του διλήμματος του πρωθυπουργού στη Διακαναλική άρχισαν να πληθαίνουν ξανά οι φωνές για ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας την επόμενη τριετία, φωνές που μέχρι τώρα είχαν σιγήσει. Μάλιστα, το Economist ξεκαθαρίζει ότι το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει μία δυσκίνητη κυβέρνηση συνασπισμού και να οδηγήσει τελικά την χώρα στην χρεωκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου