ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο MEGA








Να χρεώσει στον πρωθυπουργό την ευθύνη για ενδεχόμενη προσφυγή σε πρόωρες κάλπες σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα επιχείρησε ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες Δευτέρα στην εκπομπή του MEGA "Ανατροπή" και τον Γιάννη Πρετεντέρη...
"Τον Δεκέμβριο έχει προϋπολογισμό, την τρίτη δόση του δανείου και την αξιολόγηση από την ΕΕ. Θεωρώ ότι θα είναι πάρα πολύ μεγάλη ελαφρότητα εκ μέρους του (σ.σ. του Γ. Παπανδρέου), να δεχτεί την πιθανότητα να σκάσουν στα χέρια του τεράστια προβλήματα της οικονομίας, την ώρα που θα έχει εκλογές" είπε ο κ. Σαμαράς.
"Κάνει δεν κάνει εκλογές, εδώ εμείς είμαστε, δική του είναι η ευθύνη όμως" πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για πρώτη φορά διερωτήθηκε εάν ο κ. Παπανδρέου μέσω των πρόωρων εκλογών επιδιώκει την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία.
"Το δικό μου ερώτημα -είπε χαρακτηριστικά- είναι γιατί ο κ. Παπανδρέου συνδέει μια αποτυχία των αυτοδιοικητικών εκλογών με εθνικές εκλογές. Δεν καταλαβαίνει ότι θα είναι πιο εύκολη η αποτυχία του και στις εθνικές εκλογές, αν τις κάνει αμέσως; Και ρωτάω, θέλει να φύγει;".
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου που δεν απέκλεισε την αναδιάρθωση του χρέους, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει, διότι -όπως είπε- σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει κρυφή ατζέντα.
"Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν... Δεν είναι ο Πάγκαλος ο οποιοσδήποτε βουλευτής, είναι ο αντιπρόεδρος του Γ. Παπανδρέου. Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει αυτή τη στιγμή να βγει και να αποπέμψει τον αντιπρόεδρό του" τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της πρότασης που παρουσίασε στο Ζάππειο για μηδενισμό του ελλείμματος, τονιζοντας ιδιάιτερα την ανάγκη για την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμτώπιση της ύφεσης, ενώ επανέλαβε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί, η χώρα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο έναντι των δανειστών της και πως ο στόχος του είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη απεμπλοκή από το μνημόνιο.
"Εμείς -τόνισε- είμαστε κόμμα ευθύνης... Η Ελλάδα έχει φιλότιμο, σέβεται τη συνέπειά της και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και να σεβαστεί και τις υπογραφές της. Ο,τι έχει υπογραφεί, ό,τι εμείς οφείλουμε, χρωστάμε στους ξένους, αυτά ισχύουν 100%. Εμείς λέμε να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο. Πώς το λέμε αυτό; Το λέμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα".
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα επιμείνει στην πρότασή του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο μνημόνιο εφόσον και ο κ. Παπανδρέου επιμείνει στη σύσταση εξεταστικής για την οικονομία την περίοδο 2007-2009.
"Ο κ. Παπανδρέου -ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ- καλύπτει τον κ. Σημίτη. Εγώ δεν καλύπτω απολύτως κανέναν, όλα στο φως. Αλλά λέω ότι δεν μπορεί να μας αναλογούν εμάς το 100%, υπάρχουν ποσοστά αναλογίας και αυτά πρέπει να τα βρούμε. Ποιος έχει ευθύνη για τι... Μία εξεταστική θα κάνω, αν επιμείνει ο κ. Παπανδρέου σε αυτή τη λογική".
Για πρώτη φορά, ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στη σχέση του με τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή, τον οποίο κάλεσε να τοποθετηθεί για τα τεκταινόμενα στην οικονομία επί των ημερών του.
"Ο κ. Καραμανλής αυτή τη στιγμή έχει αποφασίσει ο ίδιος ότι δεν θέλει να μιλήσει, γι' αυτό και είναι βαρύτερο το βάρος στις δικές μου πλάτες" σημείωσε ο κ. Σαμαράς και ερωτηθείς εάν ο ίδιος πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να μιλήσει κάποια στιγμή, απάντησε: "Πιστεύω ναι".
Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο κ. Σαμαράς είπε ότι παραμένει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και πρόσθεσε: "Το ότι λέει αυτά τα πράγματα και πιστεύει ότι κάνει κακό εμένα δεν με ενοχλεί. Παραμένει γιατί εγώ πιστεύω στην ιστορία, υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας, εγώ υπήρξα και υπουργός του. Το να πούμε ξαφνικά ότι παύεις να είσαι στο χώρο αυτό τιμώμενο πρόσωπο θα ήταν μικροπρέπεια".
Ο Αντώνης Σαμαράς διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να συνεργασθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου σε κυβερνητικό επίπεδο, διότι διαφωνεί με την πολιτική που ασκεί. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό νεοφιλελεύθερο σοσιαλιστή διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος επιμένει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό.
Για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την πρόσκλησή του για διάλογο για την κεντροδεξιά, ο κ. Σαμαράς καυτηρίασε τη στάση του προέδρου του ΛΑΟΣ σε μια σειρά από θέματα και πρόσθεσε "Ο κόσμος θέλει ανάπτυξη και θέλει σοβαρότητα".
Σε ό,τι αφορά την Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: "Δεν ξέρω τι θα κάνει, εμένα με ενδιαφέρει η βάση. Με ενδιαφέρει ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρει η πικρία των βαρόνων... Όποιος ψήφισε το μνημόνιο θα το κουβαλάει μαζί του μέχρι το τέλος. Εάν πει ότι εγώ βλέπω το λάθος μου και πιστεύω σε μια άλλη πολιτική όπως είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, δεν έχω πρόβλημα με τον οποιονδήποτε και την κ. Μπακογιάννη".
Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρνήθηκε να θέσει πήχυ, προέβλεψε όμως ότι η ΝΔ θα πάει καλά. "Δεν έχουμε βάλει κανένα πήχυ. Δεν μπαίνουμε στη λογική του πήχυ, δεν μπαίνουμε στη λογική της πολιτικής αριθμητικής. Σας διαβεβαιώ ότι θα είναι πάρα πολύ καλά για τη ΝΔ τα αποτελέσματα" δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου