ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Αυστηρά μηνύματα προς τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β...








Ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας κάλεσε τη διοίκηση του καναλιού να λογικευτεί, προσθέτοντας πως αν δεν αποδεχθούν τους όρους που θέτει η Αρχιεπισκοπή, τότε τον Ιούνιο του 2011 θα τερματιστεί η συμφωνία που έχουν και θα επιστρέψει... και πάλι στις οθόνες μας ο Λόγος!
Όπως εξήγησε ο Μακαριότατος, εάν μέχρι τον Ιούνιο του 2011 - όταν, δηλαδή, ξεκινήσει και η μετάδοση της ψηφιακής εικόνας - η διοίκηση του MEGA Ελλάδος που διοικεί το κανάλι δεν κάνει αποδεκτές τις οικονομικές απαιτήσεις που προβάλει η Εκκλησία και δεν συμφωνήσει μαζί της για μια κοινή γραμμή στο εθνικό θέμα μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2013, τότε η συνεργασία θα τερματιστεί. «Θέλω να ελπίζω ότι θα λογικευτούν, διαφορετικά η συμφωνία δεν θα ανανεωθεί», είπε.
Κληθείς να σχολιάσει αν το MEGA Κύπρου θα πρέπει να μεταδίδει περισσότερα θρησκευτικά προγράμματα, προκειμένου να ανανεωθεί η συμφωνία τους, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως στο θρησκευτικό κομμάτι τα βρίσκουν. Ως γνωστό το MEGA Κύπρου, με βάση την προηγούμενη συμφωνία, υποχρεώθηκε κάθε Κυριακή να μεταδίδει σε ζωντανή μετάδοση τη θεία λειτουργία.
Το MEGA Ελλάδος είχε αγοράσει τα δικαιώματα του καναλιού μέσω μιας κυπριακής εταιρείας, πληρώνοντας στην Αρχιεπισκοπή, περίπου, €1 εκ το χρόνο. Λόγω κάποιων διαφωνιών έσπασε η συμφωνία MEGA Ελλάδος με την εταιρεία και έτσι από το 2001 το MEGA Ελλάδος έχει πλήρη έλεγχο του MEGA Κύπρου και πληρώνει απευθείας στην Αρχιεπισκοπή το ποσό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος, όταν τον ρωτήσαμε, δεν θέλησε να τοποθετηθεί στο κομμάτι των οικονομικών απαιτήσεων που θα προβάλουν, για να ανανεωθεί η συμφωνία.
Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτημα κατά πόσον η Εκκλησία συζητά το ενδεχόμενο πώλησης και όχι ενοικίασης των εγκαταστάσεων του καναλιού, ο Μακαριότατος απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο Λόγος ήταν το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου, αφού εξέπεμψε για πρώτη φορά τo 1992. Μετέδιδε τότε αρκετές κυπριακές σειρές και εκπομπές, αγόραζε σειρές από Mega και Star και είχε 2-3 θρησκευτικές εκπομπές.
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο Λόγος συνεχίζει μέχρι σήμερα τη λειτουργία του μέσω ραδιοφωνικού σταθμού. Εάν ο Αρχιεπίσκοπος δεν τα βρει με τη διοίκηση του MEGA Ελλάδος, τότε θα επιστρέψουμε στο παλαιό καθεστώς. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως σε περίπτωση που γίνει η έκπληξη και αποχωρήσει το MEGA, οι συνάδελφοι στο κανάλι θα συνεχίσουν στο Λόγο, αφού η Εκκλησία σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε εκτεθειμένα τα δεκάδες άτομα που απασχολεί το κανάλι του Αρχαγγέλου.
Eπιχειρήσαμε να έχουμε και κάποιο σχόλιο από τη διεύθυνση του ΜΕGA Κύπρου, ωστόσο, ο Γιώργος Χουλιάρας, ενώπιον του οποίου θέσαμε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου προτίμησε να μην προβεί σε κάποιο σχόλιο. 
Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου