ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Χάκερ χτύπησε το site του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, κλέβοντας δεδομένα των διαχειριστών...









Μπορεί να έχει μία μακρά και νικηφόρα παράδοση, αλλά πρόσφατα γνώρισε μία ήττα (ψηφιακής μορφής): ο λόγος για το Βασιλικό Ναυτικό της Μ. Βρετανίας, η ιστοσελίδα του οποίου δέχτηκε επίθεση από χάκερ, υπό το προσωνύμιο TinKode (εικάζεται ότι είναι Ρουμάνος)...
Ο χάκερ πιστεύεται πως απέκτησε πρόσβαση στην ιστοσελίδα στις 5 Νοεμβρίου, χρησιμοποιώντας μία μέθοδο επίθεσης γνωστή ως SQL injection. Ο TinKode δημοσίευσε δεδομένα που εντόπισε στο site, στα οποία περιλαμβάνονταν usernames και κωδικοί πρόσβασης των διαχειριστών.
Την επίθεση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού, ο οποίος είπε ότι δεν έχει υπάρχει κάποιου είδους σοβαρή ζημιά, ωστόσο η πρόσβαση στο site έχει προσωρινά διακοπεί, καθώς γίνονται έρευνες σχετικά με το πώς ο χάκερ κατάφερε να «μπει». Η πρώτη αναφορά της επίθεσης έγινε από τον ίδιο τον TinKode στο Twitter.

Νέα στρατηγική του Λονδίνου για τις επιθέσεις στον Κυβερνοχώρο
Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ετοιμάσει μία νέα εθνική στρατηγική για την ασφάλεια, καθώς αναγνωρίζει τον κίνδυνο από μία διαδικτυακή επίθεση σε δίκτυα υπολογιστών και την τοποθετεί ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ασφάλειας της χώρας τα επόμενο χρόνια.
Σύμφωνα με την έκθεση τα εγκλήματα στο Διαδίκτυο, μαζί με την τρομοκρατία και την πανδημία γρίπης είναι οι βασικές απειλές για την ασφάλεια της Γηραιάς Αλβιώνας.
Η κυβέρνηση στο Λονδίνο σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια λίρες για ασφάλεια στο Διαδίκτυο, στοχεύοντας στην προστασία βασικών υποδομών και αμυντικών υποδομών της.
Ο υπουργός Εξωτειρκών, Γουίλιαμ Χέιγκ τόνισε ότι μία επίθεση από την κυβερνοχώρο, θα μπορούσε να απειλήσει την «οικονομική ευμάρεια» του Ηνωμένο Βασιλείου. Η στρατηγική αυτή θα αποτελέσει και τη ραχοκοκαλιά της Στρατηγικ΄ς Έκθεσης για την Άμυνα, η οποία προβλέπει επίσης και περικοπές 8% τα επόμενα τέσσερα στον προϋπολογισμό για την άμυνα.
Μάλιστα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που συστάθηκε από τον Ντέιβιντ Κάμερον τον Μάιο, δημοσίευσε μία βελτιωμένη προσέγγιση στα θέματα εθνικής ασφάλειας, που εντόπισε 16 απειλές για τη χώρα Η πιο σημαντική από αυτές φέρει το όνομα «Tier 1», που συνδυάζει δράσεις διεθνούς τρομοκρατίας, εχθρικές επιθέσεις στο βρετανικό Διαδίκτυο και ένα μεγάλο ατύχημα ή φυσική απειλή όπως μία πανδημία γρίπης ή ακόμη και μία διεθνής στρατιωτική κρίση στην οποία θα συμπαρασυρθούν το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί της.

BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου