ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

10-12 Αυγούστου 2012 οι φετινές Γιορτές Βενέτικου - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ







Παρά την πολύπλευρη (οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική) κρίση, δεν θα το βάλαμε κάτω.
10 - 12 Αυγούστου 2012, θα ζήσουμε μαζί ένα..
διαφορετικό τριήμερο στη φύση, θα ξαναζωντανέψουμε και πάλι την ελεύθερη κοινότητά μας, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε όλοι μαζί. Εκεί, στο πανέμορφο, αλλά και τόσο φιλόξενο, φυσικό τοπίο της Γέφυρας Σπανού δίπλα στον ποταμό Βενέτικο.
Φετινή καινοτομία του φεστιβάλ θα είναι τα πολύ τρανταχτά ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής που θα πλαισιώσουν το stage σε αυτό το απίστευτο πάρτι που θα στηθεί!!!!!!!!!!!!
Γιατί οι Γιορτές του Βενέτικου δεν θέλουμε απλώς να καθιερωθούν ως η «άλλη πρόταση» του καλοκαιριού κατορθώνοντας να "τραβήξουν" τα βλέμματα όλων όσων αναζητούν το διαφορετικό. Αποτελώντας μια πολυπολιτισμική γιορτή και προτείνοντας ένα «εναλλακτικό» πρόγραμμα, απέδειξαν ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι. Ακόμα περιλαμβάνοντας ένα πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων καθιερώθηκαν ως μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με τη φύση, αλλά και μια πρόταση πολιτιστική, μια πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και μια πρόταση εναλλακτικής διατροφής.
Πολύ περισσότερο σήμερα, σε μια εποχή όξυνσης ξενοφοβικών συνδρόμων , οι ανοιχτοί ορίζοντες των Γιορτών του είναι η καλύτερη απάντηση. Γιατί η μουσική φτιάχνει γέφυρες και γκρεμίζει τα σύνορα, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, τους εμπνέει για το διαφορετικό.
Είμαστε εδώ με έτοιμο το συναυλιακό μας πρόγραμμα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/08/2012.
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Με τη σύμπραξη της ομάδας χορού και ακροβασίας κι όμως κινείται, σμίγουν καιρούς και τόπους στην παράσταση «Θεοί και Δαίμονες». Η ζωή και η τέχνη είναι μια μεταδιδόμενη ταλάντωση. Σ΄ αυτή την παράσταση η ταλάντωση έχει μεγάλο πλάτος-από τον κρητικό ήχο μέχρι τις τζαζ παραπομπές , από το βαλκανικό πανηγύρι μέχρι τις ροκ εξάρσεις, από το Λόρκα μέχρι τους Σούφι και από το χορό μέχρι την ακροβασία. Σ΄ αυτό το παράξενο ταξίδι περιπλέκονται παραδόσεις, ρυθμοί, ηχοχρώματα, αρχετυπικά σύμβολα, αρχαίοι και σύγχρονοι μύθοι, μυσταγωγία και έκσταση. Θεοί, μάγοι, γητευτές, ακροβάτες, αντάρτες, φτωχοδιάβολοι, τίγρεις, γεράκια, κουρσάροι και ληστές παρελαύνουν μπροστά σας, αιώνιοι ταξιδιώτες, που ενσαρκώνονται από ένα θίασο 13 αμετανόητων τσιρκολάνων. Πολλά διαφορετικά όργανα (φυσικά και ηλεκτρικά), σώματα δονούμενα και αιωρούμενα, σε μια παράσταση άκρως επικίνδυνη γι αυτούς που θέλουν να ζουν συνηθισμένα..
Δημήτρης Αποστολάκης – Λύρα, φωνή
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης – Ακουστική κιθάρα, φωνή
Μαρία Κώτη – Φωνή
Αλέξης Νόνης – Νταούλι, νταρμπούκα, νταφ, καχάν
Δημήτρης Μπρέντας – Πλήκτρα, καβάλι, κλαρίνο, γκάιντα
Αντώνης Σκαμνάκης – Μπάσο
Μιχάλης Νικόπουλος – Μπουζούκι, Μαντολίνο, Λαούτο, Φωνή
Τάκης Κανέλλος – Ντραμς
Χορευτές: Χριστίνα Σουγιουλτζή, Ερμής Μαλκότσης


ΣΑΒΒΑΤΟ 11/08/2012


ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ
Μαζί τους ο κορυφαίος κλαρινίστας και μουσικοδιδάσκαλος Νίκος
Φιλιππίδης, ο σπουδαίος κρουστός Ανδρέας Παππάς (και ντέφι και νταούλι), ο Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν, τραγούδι), ο Κώστας Αναγνώστου (μπουζούκι, λαούτο, τραγούδι), ο Νίκος Πλιός (κιθάρα τραγούδι) και η καλή τραγουδίστρια Ειρήνη Χαρίδου.


Η Ξανθίππη Καραθανάση αποτελεί βαριά σημαία με ιστορία και ταυτόχρονα ακριβό ζύγι για το σύγχρονο τραγούδι, στις δύσκολες και «περίεργες» μέρες που βιώνουμε. Σφράγισε με την παρουσία της και τις ερμηνεία της το παραδοσιακό τραγούδι και απέδειξε την πολυτάλαντη γκάμα της μέσα από τις συνεργασίες της με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, το Μίμη Πλέσσα, τον Απόστολο Καλδάρα κ.ά. Μέχρι και τα μισά του της δεκαετίας του ΄70 είχε έντονη παρουσία στην δισκογραφία αλλά και τα μεγάλα μαγαζιά της παραλίας καθώς και τις μπουάτ της Πλάκας, στη συνέχεια όμως αποσύρθηκε για προσωπικούς λόγους.
Όσες στιγμές επανήλθε στα δισκογραφικά δρώμενα και τις ζωντανές εμφανίσεις διαπιστώσαμε πως ο χρόνος ξέρει να σέβεται τους «εκλεκτούς». Επίσης η Καραθανάση είχε μεγάλη παρουσία στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας ενώ λειτούργησε και ως λαογράφος διασώζοντας διαμάντια της παράδοσής μας.
Αειθαλής, δημιουργική, δίνει το δικό της ιδιαίτερο παρών σε έναν παρεΐστικο χώρο προσφέροντας αληθινή ψυχαγωγία με παραδοσιακά μοτίβα, κλασικά λαϊκά, έντεχνα και λυρικές μπαλάντες.
Από τις λιγοστές περιπτώσεις που η προτροπή «Μην το χάσετε» έχει ειλικρινή και ουσιαστικό χαρακτήρα και προκύπτει από καρδιάς.
ΚΥΡΙΑΚΗ 12/08/2012
ON THE ROAD


Έχουν δώσει αρκετές συναυλίες ( Θεσσαλονίκη , Χαλκιδική , Χίος, Μυτιλήνη, Νάουσα, Σέρρες, Αθήνα… )

Στις συναυλίες τους παρουσιάζουν τραγούδια που αρέσουν , ελληνικές μπαλάντες , μπλουζ και ροκ μουσικά κομμάτια, επιτυχίες της έντεχνης μουσικής (Μάλαμας- Θηβαίος – Θ. Παπακωνσταντίνου – Αλκ. Ιωαννίδης – κ.α ), έθνο μουσικές και δικά τους τραγούδια, σε εμφανίσεις που μένουν αξέχαστες.

Είναι η νέα μουσική γενιά της Θεσσαλονίκης, οι εμφανίσεις τους στα μπαράκια της πόλης, έδωσαν άλλη άποψη στη νυκτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 οι On The Road παρουσίασαν μέρος της δουλείας τους στο «Παρά θιν’ αλός» της Θεσσαλονίκης προσκεκλημένοι του Γιώργου Ανδρέου μαζί με τους: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστο Θηβαίο, Γεωργία Νταγάκη, Σταύρο Σιόλα, Ορέστη Ντάντο.

Τον Μάιο του 2009 έπαιξαν με μεγάλη επιτυχία πριν τη συναυλία των TEN YEARS AFTER σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Παρασκευάς Θεοδωράκης Kιθάρα, φωνή
Δημήτρης Χατζηδημητρίου Πιάνο, φωνή
Τρύφωνας Μπαιτσης Kιθάρα, φωνή
Μηχάλης Μήτος Κρουστά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012


Με μια ζωντανή πολυμορφία ήχων, μουσικής και στίχων ο τραγουδοποιός από την Θεσσαλονίκη με το συγκρότημά του,
παρουσιάζει το σύνολο της δουλειάς του μες τα χρόνια!
Αφετηρία και προορισμός η Ελλάδα!
Τα ζειμπέκικα εναλάσσονται με την Ροκ πλευρά του καλλιτέχνη με έναν τρόπο που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά.
Οι μπαλλάντες, από τον απόλυτα ακουστικό ήχο, περνούν αβίαστα στην έξαρση του ρυθμού.
Πάντα στην καρδιά της μουσικής του φωλιάζει η μελωδία!


Μαζί του συνοδοιπόρος η νέα τραγουδοποιός επίσης από την Θεσσαλονίκη :


Σοφία Γεωργαντζή




Η μουσική μας συναστρία αποτελείται από τους:


Δημήτρης Οικονομίδης πιάνο
Θάνος Κολοκυθάς μπάσο
Θανάσης Αρχανιώτης τύμπανα
Νίκος Παπαδόπουλος κιθάρες
Γιάννης Καπετανάκης κρητική λύρα
και ο
Παναγιώτης Κουτσούρας τρίχορδο μπουζούκι


Οι Γιορτές Βενέτικου γίνονται με την υποστήριξη των παρακάτω Συλλόγων και τους ευχαριστούμε πραγματικά!!!!!!!!!!!!!




Καλή αντάμωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου