ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Το θέμα του κατοχικού δανείου και του χρέους τέθηκαν στην Μάρκελ


Σαμαράς και Βενιζέλος έθεσαν στην Μέρκελ το θέμα του κατοχικού δανείου και της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δημοσίου χρέους.



Το θέμα του κατοχικού δανείου τέθηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην τριμερή συνάντηση μεταξύ της Ανγκελα Μέρκελ, του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία προηγήθηκε της κατ’ ιδίαν συνάντησης του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Αποφασίστηκε το ζήτημα να συζητηθεί μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Γερμανού ομολόγου του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ. Ως γνωστόν, η συζήτηση έχει ξεκινήσει πρόσφατα όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα ο γερμανός πρόεδρος Γιοαχίμ Γκάουκ.
Τέθηκε επίσης το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δημοσίου χρέους. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ανέφεραν στην κυρία Μέρκελ πως η έξοδος στις αγορές μπορεί να επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όμως θα πρέπει να γίνει περαιτέρω ρύθμιση των δόσεων καθώς και μείωση των επιτοκίων.
Το φθινόπωρο η συζήτηση για το χρέος
Η κυρία Μέρκελ δεν ανάλαβε καμία δέσμευση για το θέμα, αναγνώρισε ωστόσο ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί εξασφαλίζει στην Ελλάδα καλύτερους όρους στη συζήτηση για το χρέος που προσδιόρισε στο φθινόπωρο. «Είμαι πεπεισμένη ότι το φθινόπωρο θα έχουμε πραγματικά μια σφαιρική θεώρηση του τι συμβαίνει και θα οδηγηθούμε σε λύσεις από κοινού. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά θα είναι μια πολύ πιο αισιόδοξη ατμόσφαιρα σε σχέση με το παρελθόν. Τι θα πρέπει να κάνουμε όμως ακριβώς, θα το αποφασίσουν βήμα-βήμα οι υπουργοί Οικονομικών στις συζητήσεις που θα έχουν μεταξύ τους» διευκρίνησε. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου