ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ασκήσεις για την πρόωρη εκσπερμάτιση


Οι συγκεκριμένες ασκήσεις είναι γνωστές στις γυναίκες. Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα, οι ασκήσεις πυελικού εδάφους μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες και για τους άντρες, που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση...


Έρευνα ιταλών επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες που εκτελούν αυτές τις ασκήσεις για 12 εβδομάδες «μπορούν να βρουν λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα».

Περίπου το 40% των ανδρών υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση κάποια στιγμή στη ζωή τους, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η οποία σύμφωνα με τη διεθνή ένωση International Society of Sexual Medicine ορίζεται ως «εκσπερμάτιση μέσα σε ένα λεπτό».

Σε κάποιους άντρες αυτό μπορεί να σχετίζεται με το γεγονός ότι έχουν πιο ευαίσθητες νευρικές απολήξεις, ενώ το στρες και η πίεση επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους χρησιμοποιούνται συχνά ως «βοηθητικό εργαλείο» την ανδρική ακράτεια και ειδικά μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, όπως για τον καρκίνο του προστάτη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 40 άντρες ηλικίας από 19 έως 46 ετών, οι οποίοι εκτελούσαν ειδικές ασκήσεις για χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια του οποίου κατέγραφαν επίσης το χρόνο που χρειάζονταν για να φτάσουν σε οργασμό.

Στην αρχή του πειράματος, ο μέσος όρος εκσπερμάτισης ήταν 31,7 δευτερόλεπτα.

Στο τέλος των 12 εβδομάδων, ο μέσος όρος αυξήθηκε σε 146,2 δευτερόλεπτα (δύο λεπτά και 26 δευτερόλεπτα).

Συνολικά, οι 33 από τους 40 άντρες παρατήρησαν βελτίωση μέσα στις 12 εβδομάδες. Μόνο πέντε δεν είδαν σημαντικές διαφορές. Δύο από αυτούς είχαν σταματήσει το πείραμα στα αρχικά στάδια, όταν απογοητεύτηκαν από το γεγονός ότι δεν έβλεπαν βελτίωση.

Δεκατρείς από τους 33 συμμετέχοντες συνέχισαν το πείραμα μέχρι τους 6 μήνες, επιβεβαιώνοντας ότι διατήρησαν τα νέα «χρονικά τους ρεκόρ» σε αυτό το διάστημα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο European Congress of Urology στη Στοκχόλμη. 


arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου