ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Όποιος πιστεύει ότι η έξοδος στις αγορές έγινε για προεκλογικούς λόγους είναι ανόητος

Όποιος πιστεύει ότι η έξοδος στις αγορές και η επιτυχία που σημείωσε, σχεδιάστηκε μέσα σε μια μέρα και αποφασίστηκε προκειμένου να κερδίσει..
η κυβέρνηση προεκλογικούς πόντους, είναι είτε ανόητος, είτε άσχετος.
Η διαδικασία της πρώτης εξόδου στις αγορές ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες κάτω από άκρα μυστικότητα αφού οι κερδοσκόποι πάντα καραδοκούν. Κι όπως έλεγε και λέει η κυβέρνηση, δεν πρόκειται για μια «κανονική» έξοδος, αλλά για δοκιμαστική, ένα τεστ της Ελλάδας για να δει αν κέρδισε την εμπιστοσύνη των αγορών. Να θυμίσουμε μόνο για όσους δεν το ξέρουν ή το ξέχασαν ότι σε αντίστοιχη δοκιμαστική έξοδο η Πορτογαλία πέτυχε επιτόκιο 4,9% ενώ η Ιρλανδία κοντά στο 6%, πάλι για 5ετή ομόλογα.
Εν πάση περιπτώσει κανείς δεν πρέπει να ασχοληθεί ούτε με τις θεωρίες συνωμοσίας ούτε για τη μιζέρια και την καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών… δημοκρατικών δυνάμεων. Αυτό που προέχει τώρα είναι ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας. Η επιτυχία είναι δεδομένη, τα χαμόγελα επέστρεψαν, όμως, κανείς δε λέει ότι έξοδος στις αγορές σημαίνει και έξοδος από την κρίση.
Υπάρχει ακόμη πολύς και δύσκολος δρόμος, αυτό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού και κανείς δε μπορεί να το παραβλέψει. Δεν γίναμε από τη μια στιγμή στην άλλη Δανία του Νότου και άλλες τέτοιες ανοησίες. Ούτε κατά διάνοια και το ξέρουν καλά και στην κυβέρνηση γι’ αυτό σηκώνουν τα μανίκια για τους επόμενους μεγάλους στόχους.
Η επιτυχία του ομολόγου δίνει ουσιαστικά δύο πλεονεκτήματα στην κυβέρνηση: Το πρώτο είναι ότι έχει αλλάξει η εικόνα των αγορών, των κρατών και των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Όσο κι αν προσπαθούν οι τρομοκράτες με τις βόμβες και οι πολιτικοί «τρομοκράτες» του Τσίπρα, έχει δημιουργηθεί η εικόνα μιας χώρας που ξανακερδίζει το σεβασμό των άλλων. Που δείχνει ότι έχει κάνει βήματα προόδου. Που δείχνει ότι δεν γυρίζει στο παρελθόν και στα λάθη που την έφεραν μέχρι εδώ.
Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται πιο δυνατή και πιο σίγουρη και μπορεί να κάνει ακόμη και σχέδια για ολοκλήρωση της τετραετίας. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του Α. Σαμαρά στον κόσμο βεβαίως που ευχαρίστησε αλλά και στους βουλευτές που στήριξαν την προσπάθεια μέσα σε τρομακτικές δυσκολίες και ένα πολύ «καυτό» πολιτικό κλίμα. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενωτικός κάτι που προδιαθέτει για έναν σχεδιασμό ο οποίος δεν έχει μέσα πρόωρες εκλογές, εκτός βεβαίως ενός ατυχήματος που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, η επίσκεψη της Αγγέλας Μέρκελ, ελπίζουμε ότι γίνεται για να δοθεί το μήνυμα συμπαράστασης όλων των Γερμανών και όλων των Ευρωπαίων στην Ελλάδα. Και ένα δείγμα αναγνώρισης των προσπαθειών και των θυσιών που έχουν γίνει.
Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν και οι προβλέψει ότι η κ. Μέρκελ θα ανοίξει επίσημα το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το οποίο θα γίνει σίγουρα μέσα στο β’ εξάμηνο του 2014. Είναι το μεγάλο στοίχημα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας και μπορεί να σφραγίσει τις επόμενες γενιές Ελλήνων. Τίποτα δεν μας χαρίζεται, τίποτα δεν θα μας δοθεί χωρίς σκληρή δουλειά, χωρίς έξυπνες τακτικές, χωρίς –το κυριότερο- ενωτικό κλίμα. Τουλάχιστον από όσους είναι σοβαροί σ’ αυτή τη χώρα.
Η Ελλάδα, η κυβέρνηση, οι Έλληνες πολίτες κέρδισαν μια μάχη, όχι όμως τον πόλεμο. Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Στον τομέα της ανάπτυξης, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αύξηση των εξαγωγών, την ενίσχυση της εσωτερικής κατανάλωσης, την άρση των αδικιών, την ενίσχυση των πολιτών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Είναι μάχες πολύ κρίσιμες που μπορεί η Ελλάδα να τις κερδίσει. Έχει όλα τα προσόντα να το κάνει. Έχει καλούς στρατηγούς, ακόμη καλύτερους στρατιώτες. Πάντα θα υπάρχουν «Εφιάλτες». Αλλά πάντα θα υπάρχουν και οι πατριώτες που με αυτοθυσία θα κερδίζουν τις κρίσιμες μάχες.
 
Α.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου