ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η χθεσινή βομβιστική επίθεση εντάσσεται στην Στρατηγική της Έντασης


Η χθεσινή βομβιστική επίθεση αποσκοπεί στη «Στρατηγική της Έντασης» και ως τέτοια, πρέπει οι διωκτικές αρχές να περιμένουν και συνέχεια..



Έρευνα σχετικά με τις τρομοκρατικές συμπεριφορές έδειξε ότι η υιοθέτηση συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής, όπως αυτής του παγιδευμένου οχήματος, σκιαγραφεί τόσο τους δράστες, όσο και τις επιδιώξεις τους.
Η επιλογή των τρομοκρατών να χτυπήσουν με παγιδευμένο όχημα μας οδηγεί στα παρακάτω συμπεράσματα:
Πρώτον, οι δράστες (αποφεύγω να τους ονομάζω τρομοκράτες και θα εξηγήσω τον λόγο γιατί) επέλεξαν μια φθηνή λύση η οποία προκαλεί δέος και φόβο στον αθώο πολίτη ο οποίος αναλογίζεται τι θα γινόταν εάν την χρονική στιγμή της έκρηξης περνούσε από εκεί.
Δεύτερον, μια τέτοια πράξη δεν χρειάζεται πολλούς για να λάβει χώρα. Ακόμη και δύο άτομα μπορούν να εκπληρώσουν την αποστολή αυτή. Τρανό παράδειγμα ο Timothy McVeigh και o Terry Nichols οι οποίοι χωρίς άλλη εξωτερική βοήθεια οργάνωσαν, σχεδίασαν και εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία το τρομοκρατικό χτύπημα στην Oklahoma City.
Τρίτον, λόγω του ότι υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, οι δράστες δεν αποσκοπούσαν στις παράπλευρες απώλειες και την σφαγή αθώων πολιτών. Η πράξη αυτή αποσκοπεί καθαρά στο να κλονίσει το ηθικό της κοινωνίας. Αντικειμενικός σκοπός είναι η καταστροφή της αξιοπιστίας της κυβέρνησης και τόσο η αποξένωση της κοινωνικής βάσης από αυτή, όσο και η δημιουργία αίσθησης κοινωνικής αστάθειας στους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες του εξωτερικού.
Τέλος τα παγιδευμένα οχήματα αποτελούν την καλύτερη επιλογή χτυπήματος για διατήρηση της ανωνυμίας καθόσον αφήνουν ελάχιστα έως μηδαμινά ενοχοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς και την χρονική στιγμή που έλαβε χώρα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το χθεσινό «τρομοκρατικό» χτύπημα παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες. Έγινε από μια πολύ μικρή ομάδα με σκοπό περισσότερο να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στο εξωτερικό από το να «τρομοκρατήσει» στο εσωτερικό. Αποσκοπεί στη «Στρατηγική της Έντασης» και ως τέτοια, πρέπει οι διωκτικές αρχές να περιμένουν και συνέχεια. Μια έκρηξη δεν δημιουργεί το επιθυμητό κλίμα αστάθειας. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια αποσταθεροποιητικών παραγόντων.
Κατά την γνώμη μου δεν μιλάμε για τρομοκράτες αλλά για έμμισθους υπαλλήλους συγκεκριμένου σκοπού. Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του χθεσινού χτυπήματος περισσότερο φέρνει στην εκτέλεση και εκπλήρωση μιας «παραγγελιάς» παρά σε ένα ιδεολογικό τρομοκρατικό χτύπημα. Από το είδος του εκρηκτικού που χρησιμοποιήθηκε θα καταλάβουμε και ποιος έδωσε αυτή την «παραγγελιά» αποσταθεροποίησης της χώρας. Πολλοί βιάστηκαν να την χρεώσουν στους γνωστούς «τρομοκράτες» (βλέπε Μαζιώτη και Χριστόδουλο Ξηρό). Μοιάζει λένε με παλαιότερο χτύπημα. Αυτό που ξεχνούν ή δεν ξέρουν είναι ότι το κάθε χτύπημα εξυπηρετεί και συγκεκριμένο σκοπό.
Σκοπός του χθεσινού χτυπήματος είναι η αποδόμηση του συστήματος και η μείωση της κυβερνητικής επιτυχίας που επέφερε η έξοδος στις αγορές. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν το αναμενόμενο για τα αφεντικά των δραστών. Αύριο θα έχει ήδη ξεχαστεί. Αυτό θα τους αναγκάσει να σκεφτούν κάτι άλλο. Ίσως πιο αποτελεσματικό. Μέχρι τότε όλο και κάποια νέα «τρομοκρατική» οργάνωση θα αναλάβει την ευθύνη.
 
Δρομολογητής

Υ.Γ Το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη θα μας πει πολλά. Αν είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο θα σημαίνει ότι η σύγχρονη τρομοκρατία στην Ελλάδα πέρασε από τον ιδεολογικό αγώνα στο επάγγελμα του «μπράβου» και των ευκαιριακών εξυπηρετήσεων. Παρόλα αυτά ένα είναι σίγουρο. Το παγιδευμένο όχημα είναι ένα εγγενώς φασιστικό όπλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου