ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τον... μπαλτά(κο)


Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν αφενός ότι η Χρυσή Αυγή δεν κερδίζει τίποτε από την αβάντα Μπαλτάκου και αφετέρου κερδίζει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να εμφανίζει δημοσκοπική κάμψη η ΝΔ..




Μετά τη «βόμβα» Μπαλτάκου τα κόμματα επιχειρούν να κάνουν… ταμείο και να δουν ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι. Και μπορεί να υποστηρίζουν κάποιοι ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχασε από αυτή την υπόθεση, μια πιο αντικειμενική ματιά θα δείξει ότι υπάρχουν κι άλλες, δεύτερες σκέψεις για όλα τα κόμματα. Άλλωστε, στην πορεία προς τις εκλογές όλα μετράνε και όλοι θέλουν να δουν που «θα κάτσει η μπίλια».
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν αφενός ότι η Χρυσή Αυγή δεν κερδίζει τίποτε από την αβάντα Μπαλτάκου και αφετέρου κερδίζει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να εμφανίζει δημοσκοπική κάμψη η ΝΔ. Απλά κάποιοι που είναι αμφιταλαντευόμενοι ψηφοφόροι τώρα λένε ότι θα ψηφίσουν Τσίπρα, μέχρι να κάνει φυσικά την επόμενη μεγάλη γκάφα.
Σε κάθε περίπτωση, οι πολιτικές εξελίξεις θα καθοριστούν από τι άλλα προϊόντα υποκλοπής υπάρχουν, ή έχει στην διάθεσή της η ΧΑ. Άλλοι λένε ότι έχει επτά βίντεο, άλλοι 14 βίντεο στα οποία καταγράφονται συνομιλίες με υπουργούς και βουλευτές όλων των κομμάτων. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να μην υπάρχει τίποτα αξιοποιήσιμο και ο Κασιδιάρης να παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με διαρροές για να τους μπερδέψει όλους.
Κοντός ψαλμός αλληλούια, λοιπόν, κι όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του θα πρέπει να ανησυχεί. Αν και κανείς δε μπορεί είναι σίγουρος αν και πότε έχει καταγραφεί, αν υπάρχουν βίντεο ή ηχογραφήσεις.
Πάντως, μια βασική παράμετρος μετά από όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες είναι ότι ο Μπαλτάκος έδωσε μια απρόσμενη ανάσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Σκεφτείτε τις γκάφες που έκανε στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Σκεφτείτε τις προτάσεις μομφής και τις αποχωρήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως γράφαμε, ακόμη και βουλευτές του κόμματος είχαν μείνει έκπληκτοι με τις βλακώδεις κινήσεις που έκανε η ηγεσία. Κι όμως, ένας Μπαλτάκος ήταν ικανός να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από το τέλμα, να του δώσει χείρα βοηθείας. Μέχρι την επόμενη γκάφα όπως προείπαμε…
Σε ότι αφορά το πολιτικό «ταμείο» μετά την υπόθεση Μπαλτάκου μπορούμε να πούμε τα εξής:
1. Ασφαλώς η ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης καθώς ο Μπαλτάκος δεν ήταν τυχαίος. Συνεργάτης του Σαμαρά ήταν, ακόμη κι αν η ατζέντα ήταν προσωπική και οι επαφές με χρυσαυγίτες δικό του έργο. Όμως, η ΝΔ αν δεν θέλει να παίξει το παιχνίδι όσων απεργάζονται τη διάλυσή της το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αντεπιτεθεί. Με βασικό της όπλο την οικονομία, τη σωτηρία της χώρας, τη σταθεροποίησή της, μεγάλο μερίδιο της οποίας έχει η ΝΔ με κρίσιμες και επώδυνες αποφάσεις που πήρε. Η εσωστρέφεια πρέπει να αποφευχθεί όπως και το να βρίσκεται σε διαρκή άμυνα στις επιθέσεις των αντιπάλων. Άλλωστε, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και υπάρχουν για τους άλλους πολλά ράμματα για τη γούνα τους. Εξάλλου, τα γκάλοπ δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο κόσμος που πιστεύει στον Σαμαρά δεν τον εγκαταλείπει εξαιτίας του Μπαλτάκου ή οποιουδήποτε άλλου. Η γραμμή Σαμαρά για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Και σίγουρα πιο ντόμπρα από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πότε σκέφτεται να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας Χρυσαυγιτών και πότε υιοθετεί τα επιχειρήματα του Κασιδιάρη περί «πολιτικών διώξεων». Τέτοια αβάντα στους «κατουρλήδες» του Μιχαλολιάκου από τους απίθανους της Κουμουνδούρου δεν το περίμεναν ούτε οι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό.
2. Από την υπόθεση φαινομενικά και πρόσκαιρα ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν το καλοσκεφτείς γιατί θα κερδίσει απ’ όλα αυτά; Οι αποκαλύψεις που έκανε ...μόνος του ο Παναγούλης για επαφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ και τα στοιχεία που έδωσε και τον καθιστούν ...άριστο γνώστη της υπόθεσης έχουν ήδη προκαλέσει ζημιά στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευση. Όπως εξάλλου διαβάζουμε ο κ. Τσίπρας είναι έξαλλος με τις διαρροές για επαφές βουλευτών του με χρυσαυγίτες. Αλλά ας δούμε και τα άλλα πολιτικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ: Έχει ο ίδιος ξεκαθαρίσει τους… αναρχικούς θυλάκους στο κόμμα; Έχει περιορίσει τις φωνές των μπαχαλάκηδων; Έχει πείσει ότι αν έρθει στην εξουσία δεν θα γίνει εδώ της… Καμπούλ; Και γιατί να είναι κερδισμένος ο κ. Τσίπρας και η παρέα του; Που δεν ξέρουν πώς να χειριστούν την υπόθεση; Την ώρα που μιλάνε για ακροδεξιούς υιοθετούν την λογική της Χρυσής Αυγής. Ζητούν να παραιτηθούν υπουργοί ή και η ίδια η κυβέρνηση, κάνοντας έτσι αποδεκτές τις θέσεις του Κασιδιάρη και το βίντεο με το οποίο παγίδευσε τον Μπαλτάκο. Μπορεί στα ίσια και χωρίς περιστροφές να πει η Κουμουνδούρου τι πρέπει να γίνει με την εγκληματική οργάνωση; Όχι και να κατηγορούν τον Σαμαρά γιατί πήρε την απόφαση να κάνει στην άκρη ένα φασιστικό – νεοναζιστικό κόμμα.
3. Το ΠΑΣΟΚ, αυτό που έχει μείνει τέλος πάντων, γιατί να είναι κερδισμένο; Η αποσταθεροποίηση θα δημιουργήσει πολιτική κρίση και εκλογές και είναι σίγουρο ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν θα βρίσκουν ούτε την ψήφο τους. Ή μήπως νομίζουν κάποιοι ότι το… ξύπνημα του γίγαντα Γ. Παπανδρέου θα τους ξανακάνει κόμμα; Με το να επιτίθενται στη ΝΔ και να ζητούν παραιτήσεις και άλλα τέτοια φαιδρά απλά ρίχνουν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο κόσμος καταλάβει και ξαναθυμηθεί με ποιους έχει να κάνει τότε θα ξαναδούμε τη ΝΔ στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων. Και για να έχουμε και καλό ερώτημα: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγαν ότι θα σαρώνουν με 5-6 μονάδες πάνω και θα ζητήσουν εκλογές; Γιατί τώρα ο Τσίπρας μιλά για νίκη έστω και με μια ψήφο;
4. Η ΔΗΜΑΡ δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα κεφαλαιοποιήσει την υπόθεση. Άλλωστε γελοιοποιείται όταν λέει ένα χρόνο μετά ότι την εκβίασαν να ψηφίσει για την ΕΡΤ αλλιώς θα έκανε η ΝΔ κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή. Αν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε εκείνη τη στιγμή να φύγει από την κυβέρνηση και να «αποκαλύψει» το ρόλο της ΝΔ ή του Μπαλτάκου. Ένα χρόνο μετά οι αποκαλύψεις είναι μπαγιάτικες και κανείς δεν τις πιστεύει.
5. Θεωρητικά κερδισμένη είναι η Χρυσή Αυγή γιατί κάποιοι θα πουν ότι διώκεται άδικα. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν το πιστεύει αυτό. Η δικογραφία είναι τεράστια, έχουν γίνει εγκλήματα, η οργάνωση του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη θα διαλυθεί υπό το βάρος των σοβαρών κατηγοριών που δεν «φτιάχτηκαν» πουθενά. Είναι έργο Χρυσαυγιτών οι οποίοι πρέπει να σαπίσουν στη φυλακή, εφόσον βεβαίως έχουν μια δίκαιη δίκη διότι η δημοκρατία δεν εκδικείται. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για όσους θα ψήφιζαν έτσι και αλλιώς τη Χρυσή Αυγή κι έβρισκαν πάτημα να το κάνουν.
6. Ίσως μόνοι κερδισμένοι να είναι όσοι το παίζουν ανεξάρτητοι και μακριά από «διαδρομιστές» και παρασκήνιο. Κάποιοι σαν τον Στ. Θεοδωράκη που κλέβει ψήφους εκεί όπου το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να ανανεωθεί και να βγάλει από πάνω του τη βρομιά της μεταπολίτευσης. Έτσι παίζει άλλωστε το παιχνίδι και το Ποτάμι ενώ η ανακοίνωση των ονομάτων του ευρωψηφοδελτίου του δίνει μια επικοινωνιακή αβάντα.
7. Για τους ΑΝΕΛ απαξιούμε ακόμη και να γράψουμε κάτι. Όσο θα έχει στις τάξεις της τη… Ραχήλ Μακρή που δίνει εντολές να συλληφθούν δημοσιογράφοι γιατί δεν της αρέσουν τα γραφόμενά τους, τόσο εμείς δεν θα ασχολούμαστε με ψεκασμένους.
Τελικά, παρά το βαρύ πολιτικό κλίμα κανείς δε μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού βλέπει τη μεγάλη εικόνα κι όχι τα… pixels. Και η μεγάλη εικόνα δείχνει την Ελλάδα να αλλάζει όχι μόνο σελίδα αλλά ολόκληρο βιβλίο. Όσοι λοιπόν έχουν αρχίσει να κόβουν φέτες τον Μπαλτάκο για να φάνε κι από ένα κομμάτι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους κάνει τη χάρη ο κόσμος. 

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου