ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Πάει τρελάθηκε και ο Σόιμπλε - Στηρίζει την Ελλάδα, μαζί με την Μέρκελ

To είδαμε κι αυτό. Ο Σόιμπλε να γίνεται φίλος της Ελλάδας. Να τον πότισε τσικουδιά στην Αθήνα ο Στουρνάρας;..

Διότι με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρώτο πρόγραμμα της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD και στην εκπομπή «Βeckmann» μας άφησε άφωνους. «Θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό για αυτά που υπομένει», υπογραμμίζει ο Σόιμπλε, υπενθυμίζοντας ότι «οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα εξυγίανσης» που εφαρμόζονται στη χώρα τους. «Τα αίτια για τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας θα πρέπει να αναζητηθούν στις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, τις οποίες καλούνται οι σημερινοί Έλληνες να πληρώσουν. Η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα ελληνικά προβλήματα, πρόσθεσε υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και πως «εάν οι Έλληνες συνεχίσουν την ίδια πορεία έχουν καλές πιθανότητες να τα καταφέρουν».
Μάλιστα συμβουλεύει τους Ελληνες πολίτες να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς που «υποστηρίζουν ότι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους». Σαφής η αιχμή στον κ. Τσίπρα και τους δορυφόρους του που λένε ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.
«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί αλλά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο» είπε
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει: «Δεν το γνωρίζω. Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της και ότι μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές».
Και ο θαυμασμός της Μέρκελ
Τον «θαυμασμό» της καγκελαρίου της Γερμανίας Μέρκελ για τον «δύσκολο δρόμο» της Ελλάδας εξέφρασε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή της, στις 11 Απριλίου, στην Αθήνα.
«Η καγκελάριος έχει εκφραστεί, επανειλημμένα, δημοσίως σχετικά με το με πόσο θαυμασμό βλέπει την ελληνική πορεία, για το ότι η ίδια έχει επίγνωση του πόσο δύσκολος είναι για μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού αυτός ο δρόμος, ο οποίος, όμως, δείχνει τώρα τις πρώτες επιτυχίες και γι’ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσει επιτόπου, με τον κ. Σαμαρά και άλλους» σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν χρειάζεται ιδιαίτερος λόγος» για να επισκεφθεί η κ. Μέρκελ την Ελλάδα, ενώ μίλησε για στενή σχέση συνεργασίας των δύο χωρών. «Η Ελλάδα είναι στενός εταίρος της Γερμανίας, υπάρχει στενή συνεργασία. Κατά την περίοδο της κρίσης του ευρώ αυτή η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα στενή» είπε.
Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, η συνάντηση της καγκελαρίου με τον κ. Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της επόμενης Παρασκευής, ενώ οι υπόλοιπες επαφές της κ.Μέρκελ στην Αθήνα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει της επίσκεψης.
Ερωτηθείς εάν η κ. Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζάιμπερτ είπε ότι το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια επίσκεψη για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και οικονομικούς παράγοντες της χώρας. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου