ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Οικονομολόγοι της συμφοράς

Τρία χρόνια τώρα ακούμε διάφορους οικονομολόγους, γνωστούς, διάσημους, λιγότερο διάσημους ή και παντελώς αποτυχημένους αλλά με περγαμηνές στα τηλεπαράθυρα,
να προβλέπουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
«Γίνε οικονομολόγος παιδί μου. Έχεις εξασφαλισμένη δουλειά σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία».
Αυτό έλεγε πρόσφατα ένας πατέρας στον γιο του κάνοντας μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού, και μπορεί να είχε και δίκιο. Οι οικονομολόγοι τα τελευταία χρόνια κάνουν μπίζνες τρελές. Ως στελέχη επιχειρήσεων, ως αναλυτές σε διάφορες εταιρείες, ως καθηγητές σε πανεπιστήμια ή απλοί επισκέπτες και βεβαίως ως στελέχη κομμάτων.
Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει στο εξωτερικό αλλά σε ότι αφορά την Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος των οικονομολόγων καλύτερα να πάνε να πνιγούν. Τέτοιοι αποτυχημένοι επαγγελματίες δεν έχουν ξαναβγεί ποτέ και καλύτερα να αναθεωρήσει ο πατέρας αν σκέφτεται να κάνει το γιο του τέτοιο οικονομολόγο.
Τρία χρόνια τώρα ακούμε διάφορους οικονομολόγους, γνωστούς, διάσημους, λιγότερο διάσημους ή και παντελώς αποτυχημένους αλλά με περγαμηνές στα τηλεπαράθυρα, να προβλέπουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Πολλοί από αυτούς βεβαίως έχουν και προσωπικό όφελος. Πόνταραν στη διάλυση της ελληνικής οικονομίας, πούλησαν στους πελάτες τους την προοπτική εξόδου από το ευρώ. Ο Κρούγκμαν, ο Ζιν, ο Γκάλμπρεϊθ, ο Ρουμπινί και βεβαίως ο Βαρουφάκης ή Μπαρουφάκης όπως τον λένε παντού, ο Λαπαβίτσας και τόσοι άλλοι που τους αγκάλιασε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον βόλευε αυτά που έλεγαν.
Όλοι αυτοί μας ανέλυαν επί χρόνια τη συνταγή της καταστροφής. Ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί, ότι δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ότι καλύτερα να βγει από το ευρώ και να γυρίσει στη δραχμή ή στο Geuro.
Και ξαφνικά, μόλις η Ελλάδα έκανε ένα βήμα προόδου, μια αρχή για να βγει από την κρίση, ξέχασαν όλα όσα έλεγαν και άρχισαν την κωλοτούμπα. Ο ένας λέει ότι η έξοδος στις αγορές ήταν βεβιασμένη, ο άλλος ότι καλύτερα είναι να χρεοκοπήσουμε τώρα γιατί είναι καλύτερα, ο τρίτος πως ήταν στημένη η κάλυψη των ομολόγων, παραβλέποντας ότι πηγαίναμε για 2 δις με επιτόκιο 6% και μας προσέφεραν 20 δις με επιτόκιο κάτω από 5%. Τόσο στημένη δηλαδή.
Όλοι αυτοί οι «άγγελοι της καταστροφής» που πληρώνονται για να γράφουν ανοησίες παρέβλεψαν τις απίστευτες θυσίες του ελληνικού λαού που υπομένουν τόσα χρόνια διότι βλέπουν ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και Χάρι Πότερ. Και το βασικότερο, παραβλέπουν το γεγονός ότι 7 στους 10 Έλληνες, πιθανώς ακόμη περισσότεροι αν ερωτηθούν σε πιο νορμάλ συνθήκες, θέλουν η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι ευρωπαϊκή χώρα, να έχει νόμισμα το ευρώ, να γίνουν οι κινήσεις εκσυγχρονισμού που απαιτούνται.
Αλλά οι οικονομολόγοι της συμφοράς επιμένουν. Διότι είναι πολλά τα λεφτά. Κι αν δεν είναι λεφτά είναι μια θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εξαργυρώνουν τις καταστροφολογικές και παντελώς αποτυχημένες προβλέψεις τους με μια βουλευτική θέση, αδιαφορώντας με το αν κάνουν κακό στη χώρα τους.
Τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος όλους αυτούς τους οικονομολόγους της δραχμής. Τώρα που το σενάριο της χρεοκοπίας δεν τους βγαίνει ψάχνουν να βρουν πώς θα δικαιολογήσουν τον μισθό τους. Δεν θα τους κάνει τη χάρη ο ελληνικός λαός. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου