ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Όλγα Κεφαλογιάννη, ή...."αντι-Ντόρα"!!!

 
«Δεν είμαι γκόμενα, ούτε το παίζω ...Με θεωρείς νάρκισσο; Κι όμως δεν είμαι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι»..

Πριν από μερικές ημέρες συναντήθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή με την Ντόρα Μπακογιάννη και η τελευταία την προσκάλεσε να περάσουν οικογενειακώς το Πάσχα μαζί. Κάτι που φυσικά η υπουργός Τουρισμού αποδέχθηκε, διότι χάνονται τέτοιες ευκαιρίες; Λίγη από την τέχνη της Μαρίκας να έχει πάρει και η Ντόρα στην μαγειρική, θα φάνε καλά τις άγιες αυτές ημέρες.
Το λέμε αυτό διότι η κ. Κεφαλογιάννη έχει βάλει σκοπό να χτίσει το δικό της προφίλ στην πολιτική σκακιέρα. Από τη μια η όμορφη υπουργός που γοητεύει τους ξένους και φέρνει τουρισμό στην Ελλάδα κι από την άλλη η δυναμική πολιτικός που είναι υπουργός του Σαμαρά αλλά ποτέ δεν ξεχνά ότι το Μητσοτακέϊκο στην Κρήτη έχει δύναμη και επηρεάζει καταστάσεις. Κάποιοι λένε ότι η κ. Κεφαλογιάννη στο πίσω μέρος του μυαλού της έχει ένα πολύ μεγάλο προσωπικό όραμα. Να ηγηθεί κάποια στιγμή της παράταξης και γιατί όχι, να γίνει και η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός. Αφού δεν τα κατάφερε, ούτε θα τα καταφέρει η Ντόρα (επειδή φέρει και το όνομα του Μητσοτάκη) θα μπορούσε να το πετύχει η κ. Κεφαλογιάννη ή αλλιώς… αντι-Ντόρα. Χτίζει λοιπόν το προφίλ της ως εξής:
Συνεχείς παρουσίες παντού, φωτογραφίες που αναδεικνύουν τη φυσική, κρητική ομορφιά της, εμφανίσεις σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις και συνομιλίες με τους –εντυπωσιασμένους από την ομορφιά της- ξένους.
Μέχρι και… selfie με τον Μπάρακ Ομπάμα κατάφερε να βγάλει, αλλά όπως ξέρουμε ο Πλανητάρχης παθαίνει πλάκα με κάθε θηλυκό που κινείται σε απόσταση δυο μέτρων από το Οβάλ γραφείο. Επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές και η κ. Κεφαλογιάννη στη συνέντευξή της στον Δημήτρη Δανίκα, στο «Πρώτο Θέμα». Όταν τη ρώτησε αν της την έπεσε ο Ομπάμα αυτή είπε ότι «είναι επιρρεπής» και πως της είπε όταν συστήθηκαν: «You are very beautiful». Είδες μεγαλεία η Όλγα, θα το βάλει στο βιογραφικό της.
Φυσικά, η θέση της υπουργού Τουρισμού σε μια εποχή τουριστικής έκρηξης (λόγω χαμηλών τιμών κατά κύριο λόγο) εξασφαλίζει στην όμορφη Όλγα και μια επιβεβαίωση ότι κάνει καλά τη δουλειά της. Ακόμη κι αν δεν έχει ουδεμία σχέση με τα απανωτά τουριστικά ρεκόρ, η υπουργός χρεώνεται τις επιτυχίες με αποτέλεσμα να της δίνουν όλοι συγχαρητήρια και να ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας στο πολιτικό στερέωμα.
Από την άλλη, η κ. Κεφαλογιάννη ακολουθεί κατά γράμμα και τη στρατηγική της «μη σύγκρουσης». Δεν δυσαρεστεί κανέναν, είναι φίλη με όλους, δε χαλάει την καρδιά κανενός. Στη μάχη της Αθήνας για παράδειγμα δεν παίρνει καμιά θέση τηρώντας στάση ίσων αποστάσεων με τον Κακλαμάνη και τον Σπηλιωτόπουλο. Γιατί να έρθει σε ρήξη με ψηφοφόρους της ΝΔ, κάποτε μπορεί η ίδια να τους χρειαστεί. Όταν δε της είπαν να κατέβει και να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας, που λόγω καλής εικόνας που έχει, πιθανότατα να κέρδιζε, αυτή αρνήθηκε προφανώς γιατί δεν μπορεί να γίνει από… δήμαρχος κλητήρας και να τρέχει στα σκουπιδιάρικα να λύσει τα προβλήματα με τους κάδους στην Αθήνα.
Στην… διαφορετική συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα η κ. Κεφαλογιάννη υπηρετεί ακριβώς την εικόνα που θέλει να πουλήσει στον κόσμο. Νέα, όμορφη, έξυπνη, διαφορετική από τους άλλους πολιτικούς, μια γυναίκα που μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο με το μυαλό της, την ομορφιά της και το χιούμορ της. Αν νομίζετε ότι διαβάζετε κάποιο… non paper εξειδικευμένης εταιρείας που χτίζει το προφίλ κάποιου πολιτικού, δεν είστε και πολύ μακριά. Όλα όσα κάνει η Όλγα έχουν και σύστημα και σχέδιο. Σε σχόλιο του δημοσιογράφου, ο οποίος είπε: «Αποσπάς το μάξιμουμ. Χωρίς να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι», εκθειάζοντας την εξωτερική εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη, εκείνη απάντησε: «Δεν είμαι γκόμενα, ούτε το παίζω τέτοια. Τελεία. Προσπάθεια και πάλι προσπάθεια». Και συνέχισε: «Με θεωρείς νάρκισσο; Κι όμως δεν είμαι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι».
Όλη η αγιογραφία με σύγχρονα μέσα μάρκετινγκ της κ. Κεφαλογιάννη αποτυπωμένη σ’ αυτή τη συνέντευξη αλλά και σε όλες τις παρουσίες της τα τελευταία δύο χρόνια. Από τότε που, μην το ξεχνάμε ούτε εμείς ούτε κι αυτή, ο Σαμαράς την έφερε από την… άγονη γραμμή της Κρήτης στα σαλόνια της Αθήνας και την έκανε και τομεάρχη Τουρισμού και βεβαίως υπουργό.
Έτσι λοιπόν τίποτε δεν είναι τυχαίο για το πώς κτίζει το πολιτικό της μέλλον μια νεαρή πολιτικός. Από οικογένεια με άριστες σχέσεις με μεγάλους Κρητικούς επιχειρηματίες, με πολλά κονέ σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης με όνομα βαρύ στην Κρήτη, με εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, με καλές επαφές με το καραμανλικό στρατόπεδο και τώρα υπουργός στην κυβέρνηση. Και βεβαίως με… διαφορετικές συνεντεύξεις που πάντα στηρίζονται στην ομορφιά, την ευφράδεια και το… θηλυκό μυαλό της. Άντε και εις ανώτερα… 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου